Özgürlük ve Reform Partisi olarak, son günlerde bazı siyasi parti temsilcilerinin ve marjinal kesimlerin KKTC ile Anavatan Türkiye’nin yakın ilişkilerinden ve Anavatanımızın zor günlerimizde Kıbrıs Türklerine verdiği desteklerden dolayı rahatsız olduğunu görmekten büyük üzüntü duymaktayız.
 
1979'dan beri İslam İşbirliği Teşkilatı'na gözlemci üye olan ülkemizin büyük bir başarı ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nda 'Kıbrıs Türk Devleti' adıyla gözlemci statüsünün onaylanmış olması,
 
ÖRP olarak bizleri ve halkımızı çok sevindirmiştir. Bu önemli gelişmeyi sağladığı için Anavatan Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ÖRP olarak ve Kıbrıs Türkleri olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyor ve teşekkür ediyoruz.
 
Ülkemizi kısa zaman önce ziyaret ederek KKTC’ye ve Kıbrıs Türklerine sonsuz desteklerini ifade eden Anavatanımızın Sayın Bakanı Egemen Bağış’a yönelik olarak bazı siyasi parti temsilcilerinin ve marjinal kesim sözcülerinin haksız ve insaf dışı eleştirilerde bulunmalarını şiddetle kınıyor, ülkemize destek veren Sayın Egemen Bağış’a, Kıbrıs Türkleri ve ÖRP olarak teşekkür ediyoruz. Anavatan yetkililerinin ülkemize ve Kıbrıs Türklerine verdiği destekten rahatsız olan çevreleri azınlık olarak gördüğümüzü ve bunların yersiz ve anlamsiz görüşlerini halkımızın desteklemediğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.
 
Anavatanımız Türkiye, 1 milyar doları aşan bir yatırımla ‘Asrın Projesi’ ismi verilen girişim ile Mersin’in Anamur ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) deniz altından su temin edecek projenin temellerini atmıştır ve çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu dev proje, herkesten önce Güney Kıbrıs Rum Yönetimini endişelendirmiştir.
 
Rum gazetesi Simerini, su ile birlikte KKTC ekonomisinin gelişeceği endişesini dile getiren haberinde, “geçmişte fakir Kıbrıslı Türkleri satın alacaktık, ancak şimdi Türkiye bizi satın alacak” yorumunda
 
bulunmuş ve Türkiye’nin Kıbrıslı Türklerin yanında durduğunu ve durmaya devam edeceğini belirterek Türkiye’nin zengin, kendilerinin ise fakir olduğunu yazmış, Türkiye’nin kendilerini satın alacağı endişesini belirtmiştir.
 
Rumların bu endişeleri haksız değildir ve sanırım içimizdeki bazi kesimler de Rumların bu endişesi gibi endişeye kapılarak Anavatan ile yakın ilişkilerimizden rahatsız olmuş, Anavatanımıza ve bizlere destek için gelen Sayın Bakan Egemen Bağış’a saldırma cüretini göstermişlerdir. Şu bilinmelidir ki, Kıbrıs Türklerinin ezici bir çoğunluğu, Anavatanımız ile “et ve tırnak gibi” ayrılmaz bir parça olduğumuza inanmakta ve Anavatanımızın desteklerinden sonsuz mutluluk ve gurur duymaktadır.
 
ÖRP olarak açık biçimde ifade ediyoruz ki, Anavatanımızla yakın ilişkilerimizin sayesinde Kıbrıs Türkleri aydınlık bir geleceğe taşınacaktır. Anavatanımıza ve yetkililerine yönelik seviyesiz ve çirkin eleştirileri ise sahiplerine iade ediyoruz. Kem söz, sahibine aittir.
 
Anavatanımızla yakın ilişkilerimizden rahatsız olanlara da bir çağrımız vardır : Anavatanımız Türkiye ve KKTC/Kıbrıs Türklerinin yakın ilişkilerini kimse engelleyemez. Gelecek aydınlık günleri hep beraber kuracağız.
 
Doç. Dr. Turgay AVCI
 
ÖRP Genel Başkanı
Editör: TE Bilisim