UBP Mağusa Milletvekili Turgay Avcı, katıldığı bir radyo programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kurultay sürecinde kırılganlık yaşamış vatandaşların olabildiğini ancak şu anda Gazimağusa da sahada gördüklerinin UBP’lilerin ezici bir çoğunluğunun partisinden başka bir partiye mühür vurmayacak olması olduğunu söyledi.Kurultay sürecinde Ahmet Kaşif’in arkasında yürüyen örgütlerin de seçim sürecinde UBP ile birlikte yoluna devam edeceğini gördüklerini söyleyen Avcı, UBP’li seçmenin partisine sahip çıktığını belirtti.

Serdar Denktaş’ın başkanlığı altındaki bir Demokrat Partiye vatandaşın oy vermeyeceğini, bunun bu kadar açık ve net olduğunu söyleyen Avcı:
“22 yıl önce kurulan ve her geçen seçimde oyları düşen Denktaş Başkanlığındaki bir partiye vatandaşlarımız bugüne kadar destek vermediği gibi bundan sonra da vermeyeceklerdir.UBP’nin mührünü kırma girişimleri özellikle Gazimağusa’da başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Bilhakis DP’den UBP’ye gelecek çok büyük bir oy olacağını görüyoruz” dedi.

Bugün özellikle Gazimağusa’da UBP’yi karıştırmaya ve bölgede kirli oyunların içine çekmeye çalışıldığını savunan Avcı, bunun tek nedeninin DP’nin baraj sorununu kurtarma düşüncesi olduğunu söyledi. Avcı : “Düşünün ki bu giden kişiler gitmemiş olsaydı Serdar Bey liste çıkaramayacaktı. Dolayıyla DP’de hayal ettikleri gibi bir yükseliş değil büyük bir kan kaybı olacaktır.Buna eminiz.” İfadelerini kullandı.

Özellikle üçlü koalisyonun hükümet programı da ortaya çıkınca artık UBP’li ve diğer tüm vatandaşların da bu üç parti ile yola çıkılamayacağını net bir şekilde anladığını söyleyen Turgay Avcı şöyle devam etti:
“Örnek olarak vermek gerekirse Sayın Denktaş’ın hükümet ortağı olduğu bir hükümetin programında Kıbrıs sorunu konusundan bahsedilirken Türkiye’nin garantörlüğü yer almamaktadır. Bugün geçici hükümeti oluşturan partiler hükümetimiz döneminde Türkiye ile imzalanan Ekonomik Protokole karşı bir duruş sergilemişlerdir. Ercan ihalesinin iptal edileceğini belirmişlerdir. Su projesine iki partinin ret oyu verdiğini de unutmamak gerekir. Bugün bakıyorsunuz hükümet protokolünde su projesine tam destek verilecek ve çalışmalar hızla sürdürülecek ifadesi yer alıyor. Bu gülünç bir durumdur ve çelişki içermektedir" 
Editör: TE Bilisim