Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Mevlit Kandili gibi özel günlerin bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, böylesine müstesna anlamlı ve mana dolu gün ve gecelerin halkın dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma gibi duygularını güçlendirdiğine vurgu yaptı.

Bakan Atun, Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mevlit Kandili’nin Hz. Muhammed’in (SAV) doğduğu gece olduğuna işaret eden Atun, “Ben yaşayabileceğimiz tüm olumsuzluklar içerisinde, tüm halkımızı peygamberimizin hayatını okumaya, O'nun engin sevgi ve hoşgörüsünü anlamaya davet ediyorum. Tüm halkımızın mübarek Mevlit Kandilini kutluyorum” dedi.

DİN GÖREVLİLERİ SENDİKASI

Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır da yayımladığı mesaj ile Hz. Muhammed’in doğum gününü ifade eden Mevlit Kandili’ni kutladı.

Çakır, peygamberin dünyayı şereflendirmesinin öncesinde insanlığın büyük bir buhranın içerisinde bulunduğunu anımsatarak, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğünü, kadınların pazarlarda bir ticaret malı gibi alınıp satıldığını ve kabilelerin sudan sebeplerle birbirleriyle savaştığını ve bu savaşlar neticesinde masum insanların katledildiğini hatırlattı.

Karanlıktan aydınlığa çıkış zamanının başlangıcı olan peygamberin doğumunun hem Müslümanlar hem de dünya insanlığı için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Çakır, bu düşüncelerle halkın Mevlit Kandilini tebrik etti, huzur, kardeşlik ve barış dolu bir dünyanın oluşmasına vesile olmasını diledi.

MİDYATLILAR BÜTÜNLEŞME DERNEĞİ

Midyatlılar Bütünleşme ve Yardımlaşma Derneği de, Mevlit Kandili’ni kutlayarak, ülkeye ve dünyaya şefkat, sevgi, saygı, hoşgörü, adalet ve huzurun hakim olmasını diledi.
Editör: TE Bilisim