Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele İlçe Örgütü, Parti Meclisi’nin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yeniden aday olması yönünde aldığı tavsiye kararını yerinde bularak, Eroğlu’nun yeniden adaylığına tam destek belirtti.

UBP İskele İlçe Başkanlığı binasında bu akşam UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz, Parti Meclisi üyeleri İlçe Yönetim Kurulu, Belediye Meclisi üyeleri, örgüt başkanları, kadın kolları ve gençlik kollarının katılımıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun adaylığına destek kararı için toplantı yapıldı.

Toplantıda, “Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, devlete inanan, KKTC’ye büyük emekleri olan, milli davayı getirmiş olduğu noktadaki birikimi ve yüksek liderlik özellikleriyle aday olması ve devlete bir dönem daha cumhurbaşkanlığı yapması” talep edildi.

Yaklaşık yarım saat süren toplantıda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yeniden aday olması talebi, ayakta alkışlar arasında oy birliğiyle kabul edildi.

ÇAVUŞOĞLU: “PM’NİN KARARI YERİNDE”

İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu toplantı sonunda yaptığı açıklamada, toplantıda Nisan 2015’te gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak Parti Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda görüşlerin aktarıldığını belirtti.

Çavuşoğlu, Parti Meclisi’nin Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan yeniden Cumhurbaşkanlığı’na aday olmasını talep etme kararının yerinde olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, “KKTC’nin idame ettirilmesinin olmazsa olmaz olduğundan hareketle, devlete sahip çıkma anlamında layıkıyla yürüttüğü çalışmaların kesintiye uğramaması için, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun görevini bir dönem daha sürdürmesi konusunda mutabakata varıldığını” söyledi.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“UBP İskele İlçe Başkanlığı tabanımızdan, örgütlerimizden gelen ortak kanaat ve istek doğrultusunda halkımızın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçildiği 2010 yılından bu yana görevini başarılı yürüten Sayın Derviş Eroğlu’nun gelecek yıl nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeniden aday olması için kendisine görüşlerimizin bildirilmesi ve talepte bulunulması yönünde Parti Meclisimizce alınan kararı memnuniyetle karşılamış, bu amaçla üzerine düşeni yapma kararı almıştır.”

Çavuşoğlu İskele İlçe Örgütü’nün görüşlerini paylaşarak Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun 24 yıl süreyle UBP Genel Başkanlığı yaptığını, 18 yıl ülkeye Başbakan olarak hizmet ettiğini, parti tüzüğüne eklenen bir maddeyle de UBP’nin lideri olduğunu kaydetti.

Derviş Eroğlu’nun başbakanlığında hakların elde edilmesinde ve ekonomik yapıda önemli atılımlar yapıldığını belirten Çavuşoğlu, “Birikimi yüksek olan Eroğlu’nun başarısı, halkın takdirleriyle kanıtlanmış bir liderdir” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı görevinde Kıbrıs’ta var olan gerçekler ışığında bir anlaşmaya varılabilmesi yönünde başarılı çalışmalar yaptığını, Türkiye ile uyum içinde Kıbrıs Türk halkının gerçek çıkarlarını masada ve her platformda savunduğunu ifade etti.

“HALKIMIZIN İHTİYACI VAR”

Çavuşoğlu şöyle devam etti:

“Halkımızın Sayın Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun birikimine, dirayetine, liderliğine gerek Anavatan Türkiye, gerekse BM ve Kıbrıs’la ilgili ülkelerle oluşturduğu doğru, halkımızın çıkarlarını gözeten, halkın denediği, inandığı duruşa ihtiyacı vardır.

“PM KARARI SON DERECE YERİNDE”

UBP İskele İlçe örgütü olarak ifade edilen bu görüşlerden hareket ederek UBP Parti Meclisi’nin aldığı Sayın Eroğlu’nun aday olmasının sağlanması, desteklenmesi kararını son derece yerinde ve ülkemiz için olumlu buluyoruz.”

Çavuşoğlu, UBP İskele İlçe Örgütü adına Cumhurbaşkanı Eroğlu’na desteklerini yinelediklerini belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeniden aday olması için üzerlerine düşen görevi yapmakta kararlı olduklarını vurguladı.

ATUN: “YENİDEN ADAY OLMASI TABANDAN GELEN GÜÇLÜ SES”

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da, devlete inanan, KKTC’ye büyük emekleri olan Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun milli davayı getirmiş olduğu noktadaki birikimi ve liderlik özellikleriyle aday olması ve devlete bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı yapması gerektiğinin tabandan gelen güçlü bir ses olduğunu söyledi.

Atun, bu güçlü sesin ifadesi olarak bu akşamki toplantıda Eroğlu’nun adaylığının güçlü katılımla ayakta alkışlanarak oy birliğiyle kabul edildiğini belirtti.

Atun, Parti Meclisi’nin değerlendirmesi devamında İskele İlçesi’nin aldığı kararların UBP’deki demokratik sürecin ve etkin katılımın ifadesi olduğunu vurguladı.

“UBP OLARAK DİYORUZ Kİ… BİR KEZ DAHA ADAY OLMALISINIZ”

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun New York’tan dönüşünde bu sabah “Müzakerelere yoğunlaştım, Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünecek durumda değilim” dediğini anımsatan Atun, “UBP olarak diyoruz ki; devletimiz ve geleceğimiz için KKTC Cumhurbaşkanlığı’na bir kez daha adaya olmalısınız. UBP tabanı bunu güçlü bir sesle talep etmektedir” dedi.

“GÜZELYURT ÖRGÜTÜ DE AYNI KARARI ALDI”

Bugün ayrıca UBP Güzelyurt Örgütü’nün de aynı kararı tek ses ve tek söz olarak aldığını vurgulayan Atun, bunun da UBP’nin örgütsel yapısının tüm ilçelerde aynı kararlılık ve inançla Eroğlu’nun adaylığını talep ettiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Atun, Eroğlu’nun yeniden adaylığını; KKTC’nin bir ferdi olarak, ülkenin, 1devletin ve evlatlarının geleceği için talep ettiklerini de sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilisim