Türk Milleti’nin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde aziz şehitlerimizi KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği olarak saygıyla anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır. Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, anavatanımız Türkiye’nin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşanması, milli çıkarlarımızın savunulması ve anavatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Dünya tarihinde emperyalizmin yenilgiye uğradığı iki yer vardır. İkincisi Kıbrıs 1974 Mutlu Barış Hareketi, birincisi ise 18 Mart Çanakkale destanının yazılmış olduğu Çanakkale muharebeleridir. Yedi düvele karşı verilmiş olan Türklüğün onur ve varoluş mücadelelerinin kıymeti ve değerini bizler Kıbrıs’ta kardeşlerimizde anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde bilmeli, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize bunları aktarabilmeliyiz.

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile anavatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle şükran ve rahmetle anıyoruz.


Ahmet İŞCAN
Genel Başkan
Atatürkçü Yaşam Derneği

 
Editör: TE Bilisim