Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önünde yer alacak tören, saat 09.00’da başlayacak. Tören, 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların yarıya indirilmesiyle devam edecek. Töre Anıt Özel Defteri’nin imzalanması ile tamamlanacak.

Atatürk’ü Anma Programı ise saat 09.30’da YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde yer alacak. Anma programında, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak, Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı adına konuşmalar yapılacak. Program, “Atam İzindeyiz” oratoryosu ile tamamlanacak.

Büyük Önder Atatürk Lefkoşa’nın yanı sıra ilçelerde de anılacak.

Girne’deki tören Atatürk Anıtı önünde saat 08.55’te protokol sırasına göre çelenklerin Anıta konulmasıyla başlayacak.

Tören 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların yarıya indirilmesinin ardından şiir okunmasıyla tamamlanacak.

Saat 19.00’da Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Kongre Merkezi’nde de tören düzenlenecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayacak törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak, slayt gösterisi yapılarak, türküler söylenecek.

Gazimağusa’da düzenlenecek Atatürk’ü anma programı saat 08.50’de Zafer Anıtı önünde yer alacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması ile başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, şiir okunması ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına konuşma yapılması ile tamamlanacak.

Akdoğan bucağında düzenlenecek tören de saat 09.00’da çelenklerin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başlayacak. Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı, konuşmalar ve şiirlerin okunmasıyla sürecek.

Güzelyurt’ta yer alacak 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni saat 08.55’te çelenklerin Atatürk Anıtına konulmasıyla başlayacak. Törende, 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşu düzenlenecek, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirilecek. Tören, şiirler ve konuşmalarla tamamlanacak.

Lefke’de düzenlenecek Atatürk’ü anma töreni de saat 08.55’te Atatürk Anıtı önünde başlayacak ve orda da saygı duruşu, İstiklal Marşı, şiirler ve konuşma yer alacak.

İskele’de düzenlenecek 10 Kasım Atatürk’ü anma programı ise saat 08.45’te çelenklerin Anıta konulmasıyla başlayacak. Törende, saat 09.05’te sirenler çalınacak ve 2 dakikalık saygı duruşu yapılacak.

İstiklal marşı ile bayrakların göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesi ile sürecek tören, konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından tamamlanacak.
Editör: TE Bilisim