Lefkoşa’da faaliyet gösteren Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu’na, elektrik ve mazot tasarrufu sağlanması amacıyla güneş enerjisi sistemi kuruluyor.

Havuz suyunun ısıtılması amacıyla kurulacak sistem, ihale gereği, kurulma çalışmalarının başlamasından itibaren 60 günde tamamlanacak.

İhaleyi, 206 bin 408 TL keşif bedeli, 131 bin 892 TL de ihale bedeli vererek kazanan Omağ Ltd., yapım süresini aştığı her gün için 400 TL para cezası ödeyecek.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, bugün Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyerek, havuza kurulacak güneş enerjisi sistemi hakkında bilgi verdi. İdris’e, Bakanlık Koordinatörü Süleyman Göktaş, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ile diğer yetkililer ve şirket sorumlusu eşlik etti.

Bakan İdris, havuza kurulacak bu sistemle özellikle havuzun ısıtılması için kullanılan mazot konusunda büyük ve ciddi bir tasarruf sağlayacağına işaret etti.

İdris, güneş panellerinin mekanik zararlardan korunmasını sağlamak amacıyla tesisin çatısına yerleştirileceğini ifade ederek, sistemin yerleştirilmesi sırasında havuzun çalışma sisteminin bozulmayacağını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim