Bakan Atasayan Mesarya köylerindeki okullarda incelemelerde bulundu…

Bakan Atasayan; “Okullarımız hem fiziki hem de eğitim açısından çok iyi durumdadır”

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, KKTC genelindeki okullara başlattığı inceleme ziyaretleri çerçevesinde, Çayönü İlkokulu, Türkmenköy İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu ve Ortaokulu ile Pile Türk İlkokulu’nu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Ali Yönel, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mehmet Kortay ve İlköğretim Dairesi Müdürü Bumin Paşa’nın da eşlik ettiği okul ziyaretlerinde, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de hazır bulundu.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, okul ziyaretlerinde yaptığı açıklamasında, KKTC genelindeki tüm okullara başlatmış oldukları inceleme ziyaretlerinin en temel amacının okulların fiziki ve alt yapı durumlarını yerinde görmek, var olan eksiklikleri anında gidermek ve KKTC genelindeki tüm devlet okullarının aynı standart kaliteye ulaştırılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

“Hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize motivasyon sağlamayı da amaçladığımız okul ziyaretlerimizi, her fırsatta devam ettirme kararındayız” diyen Bakan Atasayan, okulların ihtiyaçlarını yerinde görmek ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını birebir dinlemek olanağı sağladığından dolayı, gerçekleştirilen okul ziyaretlerinin çok verimli olduğuna inanç belirtti.

KKTC genelindeki okulların, hem altyapı donanımı hem de eğitim kalitesi açısından çok iyi durumda olduğunu da belirten Bakan Atasayan, Bakanlık olarak eğitim teknolojisi ve yeni donanımlar konusunda büyük atılımlar içerisinde olduklarını, bu yeniliklerin kısa zaman içerisinde gerçekleştirilecek çalışmalar ile KKTC genelindeki tüm devlet okullarına ulaştırılacağının altını çizdi.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, okulların fiziki yapılarındaki ihtiyaçların giderilmesi noktasında, belediyelerin de duyarlılık göstermesinin takdir edilecek bir hareket olduğunu da belirterek, ziyarette kendilerine eşlik eden Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’in bu noktada gösterilecek örneklerin en başında geldiğini de vurguladı.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Mesarya Bölgesindeki bazı okullara gerçekleştirmiş olduğu ziyaretler çerçevesinde, sınıfları da ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti.

 
Editör: TE Bilisim