Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampusu’nu ziyaret ederek, üniversiteyle ilgili bilgi aldı.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre Atasayan, üniversitede yapılan “Küresel Yükseköğretim ve GAÜ” konulu sunumu dinledikten sonra üniversite kampusunda incelemelerde bulundu.

Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ziyarette yaptığı konuşmada GAÜ’nün hedefinin, Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus’unda öğrenci sayısını 10 binin üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.

Ülke üniversitelerinin karşılaştığı sorunların ortak akıl ve vizyon ile çözülmesi gerektiğine işaret eden Akpınar, karşılaşılan sorunların tüm üniversiteleri etkilediğini kaydetti.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker de Bakan Atasayan’a üniversite akademik ve fiziki gelişimi, yurtdışı kampuslar ve akademik programlar ile ilgili bilgi verdi.

Atasayan, “Küresel Yükseköğretim Çalıştayı” için KKTC’ye gelen yükseköğretim kanaat önderleri için düzenlenen atölye çalışmasını da ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim