Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği’ne katılacak öğrenci kafilesini kabul etti.

İlköğretim Dairesi Müdürü Bünyamin Paşa kabulde yaptığı konuşmada,  30. kez katılacakları TRT Çocuk Şenliğine, 5 ilkokuldan seçilen 13 öğrencinin katılacağını belirtti.

Bu yıl İzmir’de gerçekleştirilecek 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne 46 ülkenin katılacağını belirten Paşa,  KKTC kafilesinin de bir dizi temasta bulunacağını ve bu temaslar çerçevesinde TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de görme fırsatı bulacaklarını söyledi.

Paşa, şenliklere katılacak olan halk dansları ekibinin 14 Nisan Pazar günü adadan ayrılacağını ve 24 Nisan Çarşamba günü adaya döneceğini belirtti.

ATASAYAN

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da, şenliğe katılacak ekibin KKTC’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade ederek, bu tür etkinliklerin çocuklar için bulunmaz tecrübeler olduğunu söyledi.

Ekibin, İzmir’de yetkililerle görüşecek olmasının ayrıca gurur verici bir olay olduğunu belirten Atasayan, çocukların hem 23 Nisan Çocuk Bayramını, kutladı hem de şenlikte güzel vakit geçirmelerini temenni etti.

Editör: TE Bilisim