Fuarın açılış törenine katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’da bulunan Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ile KKTC standında, fuarla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

ATAOĞLU: ÜLKEMİZ AÇISINDAN VERİMLİ OLACAĞINA İNANIYORUM

Ataoğlu, Mezopotamya başlığı altında 9 ili kapsayan ve bu illerin yemek kültürünün tanıtıldığı fuarın birincisinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Birincisi gerçekleşmesine rağmen, fuarın oldukça kalabalık geçtiğine dikkati çeken Ataoğlu, bundan sonraki etkinliklerin de kalabalık geçeceğini, KKTC açısından da verimli olacağına inandıklarını belirtti.

“KKTC’nin tanıtılması için birçok etkinliğe birçok fuara katılıyoruz. Böylesi bir fuarda yer aldığımız için de mutluyum. İnanıyorum ki, ülkemiz adına verimli olacaktır” diyen Ataoğlu, KKTC fuarında yer alan ve katkı koyan başta KITSAB ve KITREB yetkilileri ile bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

BAĞLIKAYA: KKTC HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BU KEZ DE EN BÜYÜK DESTEKCİMİZ OLDU”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya da yaptığı açıklamasında, bölgesel tanıtımların önemine dikkat çekerek, ülke tanıtımlarında, bölgesel tanıtımların daha etkili bir yöntem olduğunu belirtti.

Bölgesel tanıtımların ilki olan 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı ile bölgesel tanıtımların devam edeceğini belirten Bağlıkaya, “KKTC her zaman olduğu gibi bu kez de yne en büyük destekçimiz oldu. Bu anlamda Başbakan Yardımcısı Turizm Bakanı Ataoğlu’na ve KITSAB’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Lefkoşa-Girne yoluna dökülen yağ nedeniyle uyarı Lefkoşa-Girne yoluna dökülen yağ nedeniyle uyarı

Editör: Haber Merkezi