Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Boğaz Piknik Alanı, Kozanköy ve Geçitköy Mesire Alanları ve Kalkanlı Su Piknik Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Ataoğlu’na Çevreden Sorumlu Müsteşar Bülent Arkın, Özel Kalem Müdürü Kazım Türkkan, Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Basın Danışmanı Kemal Öneren, Çevre ve Orman dairesi personel ve yetkilileri eşlik etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ataoğlu, gezi ve inceleme çalışmalarının süreceğini vurgulayarak, KKTC’nin doğa harikası mekanları var mevcut piknik alanlarındaki eksiklikleri en kısa zamanda tamamlayarak, piknik alanlarının en güzel şekilde hizmet vermesini sağlayacağını belirtti.

Ataoğlu, KKTC’nin dünya harikası mekanlara sahip olduğuna işaret ederek, doğaya ve ağaçlara zarar vermeden yapılacak çalışmalarla vatandaşlara daha rahat piknik yapabilmesi için alanlar oluşturulacağını söyledi. Fikri Ataoğlu, “Restoranı, kafeteryası, sosyal tesisleriyle 24 saat yaşayan mekanlar oluşturulacak” dedi.

Bölgelere ulaşım kolaylığı sağlanması için çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekleyen Ataoğlu, yapılacak projelerle alanların belirli yerlerinin çim ekilerek yeşillendirileceğini belirtti.

Tabiata zarar vermeden yapılar oluşturulacağını ve ağaç ürünlerinden imal edilen yapılar oluşturulacağını kaydeden Ataoğlu, “Birbirinden eğlenceli parkurları, menaj alanları, at binme parkurları, labirentler, tırmanma duvarıları, macera istasyonları, ve çocuk oyun alanları ile ülkemizdeki piknik algısını değiştireceğiz ve alanlarımıza yepyeni bir soluk getireceğiz” şeklinde devam etti.
Editör: TE Bilisim