Demokrat Parti Genel Başkanı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 2013-2018 Genel Seçimleri ile 2014-2018 Yerel Seçimleri DP adayları yanı sıra, DP kurucularının katılımıyla gerçekleşen “Unutulmayanlar” gecesinde, partililerle bir araya geldi.

Onursal Başkanı Hakkı Atun’un onur konuğu olarak katıldığı gecede ayrıca, davetlilere partiye yapmış oldukları katkılardan dolayı plaket de verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan gecede ilk konuşmayı DP Divan Başkanı Ersoy Anıldı yaptı.

Anıldı konuşmasında, DP’de vefanın önemli olduğuna vurgu yaparak, böylesi anlamlı bir geceyi düzenleyen Genel Başkan Ataoğlu’na ve davetlilere geceye katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Çelikten: “Yaktığınız meşale hiç sönmeyecektir”

DP “Unutulmayanlar” gecesinde davetlilere hitap eden DP Genel Sekreter Vekili Hande Kayasal Çelikten de, DP’nin vefaya önem veren, ülke demokrasisinin meşalesi olduğuna dikkati çekerek, “1992’de kurucularımızın yaktığı meşale hiç sönmeyecektir” dedi.

Atun: “Demokrat Parti, UBP içindeki yozlaşmanın bir ürünüdür”

Demokrat Parti Onursal Başkanı Hakkı Atun da gecede yaptığı konuşmasında, “her ne kadar bir köşeye çekilmiş görünsem de, Devletimin iyi yönetilmesinden, bekasından ve devletin iyi yönetilmesinden başka bir düşüncemin olmadığını belirtmek isterim” dedi.

DP Onursal Başkanı Hakkı Atun, DP’nin kurulma nedenlerini anlattığı konuşmasında, “Demokrat Parti 1992 yılında, Ulusal Birlik Partisi’nin içinde bulunduğu yozlaşmanın bir ürünüdür. O dönemde, Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Denktaş, UBP içerisindeki bu yozlaşmayı uyarı nitelikli bir yazı ile dönemin UBP Genel Başkanı Sayın Derviş Eroğlu’na iletmesine rağmen dikkate alınmadı. Dolayısıyla bizler Milletvekilliğinden ve Meclis Başkanlığından istifa ederek, ülke demokrasisinin kurtulması için DP’yi kurduk” dedi.

Atun: “Ben hiç bir kitapta yarım kalmış bir kurultay duymadım”

Tatar: Kıbrıs’ın uzay görüntülerini görünce çok duygulandım Tatar: Kıbrıs’ın uzay görüntülerini görünce çok duygulandım

Atun, gelinen aşamada, devletin, gerek mevzuat, gerek hukuk gerekse de siyasi etik açısından hiç iyi bir noktada olmadığını dile getirerek, “Ben hiç bir kitapta yarım kalmış bir kurultay duymadım, hiç bir kitapta bir bakanın bir bakanı suçladığını duymadım. Demokrat Parti her zaman olduğu gibi, görevini yerine getirtmek için, ağır başlılıkla görevinin başındadır” dedi.

Atun, demokrasinin yeniden inşa edilmesi, siyasi etiğin yeniden hatırlatılması için Demokrat Parti’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Ataoğlu: “29 yıl önce yakılan bu ateş, hiç sönmeyecek”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, gecede yaptığı konuşmasında duygusal anlar yaşadı ve yaşattı.

Siyasette pek de alışık olunmayan “vefa” duygusunun ne kadar önemli olduğunu belirten Ataoğlu, “Vefanın zor, hele ki siyasette vefa duygusunun zor bir meziyet olduğu bilinirken, bu akşam hem partililerimiz, hem de yol arkadaşlarımız ile, diğer deyişle ailemizle birlikte olmak istedik. Çünkü biz büyük bir aileyiz” dedi.

Siyasetin bir bütünleştirme sanatı olduğunu söyleyen Ataoğlu, “bütün gaylemiz gerek duygusal ve gerekse de farklı nedenlerle bugüne kadar aranmayan veya sorulmayan yada unutulduğunu düşünen DP’lilere, bunun aksini ispat etmektir” dedi.

“Aramızda mazeretleri nedeniyle olamayanlara kucak dolusu selamlarımı iletir, bu dünyadan göçüp giden dostlarımıza ise Allahtan rahmetler diliyorum” diyen Ataoğlu, “Sizler bizim her daim ailemiz olacaksınız. Elbette aile içerisinde birbirimize kırılabiliriz, kızabilir veya küsebiliriz hatta. Ancak DP camiası kutsal bir camia ve biz DP’liler olarak herşeyi geride bırakarak aile olmayı yine başardık. Siyasetin, insana hizmet olduğunu unutmadan, insani değerlerimize helal getirmeden, sizlerin de desteği ile bayrağı daha da ileriye götürmeye kararlıyız” dedi.

Demokrat Parti’nin gaylesinin her zaman için insanı, memleketi ve gençleri olduğunu vurgulayan Ataoğlu, “hükümet ortaklarının kendi aralarındaki çekişmelere hiç bir şekilde elini uzatmadan, gaylemiz doğrultusunda iş yapmaya devam ediyoruz. Çünkü bizler, 1992 ruhu ile Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın izinde yolumuzu yürümeye devam ediyoruz, edeceğiz” dedi.

Ataoğlu, Parti kurucularının da katıldığı gecede, davetlilere verilecek olan plaketlerin üzerinde yazan anı yazısını hatırlatarak, “29 yıl önce, sizlerle yakılan bu ateş, hiç ama hiç sönmeyecek” dedi.

Ataoğlu: “Biz baba Denktaş’ın yürüdüğü yoldayız, asla yolumuzdan da sapmayacağız”

Demokrat Parti Genel Başkanı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, gecede yaptığı konuşmasında, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kurduğu Cumhuriyet yolunda emin adımlarla ilerleyen bir partinin mensupları olduğunun altını çizerek, “Biz, baba Denktaş’ın yürüdüğü yoldayız, asla yolumuzdan da sapmayacağız dedi.

Ataoğlu: “Önümüzdeki seçimlerde hiç bir sıkıntımız yoktur”

Ataoğlu, olası erken seçimlere en hazır partilerden bir tanesinin Demokrat Parti olduğuna işaret ederek, “birilerinin söylediğinin aksine, bizler seçime en hazır partiyiz. Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda yapılacak bir değişikliğe, barajın yükseltilmesi önerisini götüren bir parti olarak, genç ve vizyon sahibi adaylarımızla, güçlü bir şekilde yolumuzu yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından gece, DP Onursal Başkanı Hakkı Atun ve Genel Başkan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından davetlilere plaket takdim edilmesiyle sona erdi..

Editör: Haber Merkezi