Turizm ve Çevre Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Bakan Ataoğlu, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) ile Sanat, Terapi ve Kişisel Eğitim Merkezi’nin (ARTTERAPİ) dün Girne Halk Kütüphanesi'nde düzenlediği; ‘Evim Evim Güzel Evim’ adlı resim sergisinin açılışına katıldı.

Açılışını, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer ve ARTTERAPİ Merkezi Kurucusu Bahar Çıralı’nın yaptığı sergide, 4-12 yaş arası çocuların yaptığı resimler yer aldı.

Açılışta, projeye katkı koyan Lefkoşa Türk Belediyesi, Girne Belediyesi, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve şantiyelerinin güvenlik paravanlarını çocukların resimleri ile süsleyen Astra Group, Nurel Group of Companies, Taşkın Construction ve Mehmet Eminoğlu İnvestment'e teşekkür edildi.

30 Eylül'e kadar açık kalacak olan sergi, 15.00 - 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

ÇIRALI: "ESAS AMAÇ ÖZGÜVENLERİNİ ARTIRMAK"

ARTTERAPİ Merkezi Kurucusu Bahar Çıralı, serginin esas amacının çocukların özgüvenlerini artırmak ve duyarlı yetişmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.

GÜRCAFER: "ÇOCUKLARIMIZIN ÇEVRE DUYARLILIĞI İLE YETİŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer ise yaptığı konuşmada, dünyanın en önemli sorunlarından biri olan çevre kirliliğine dikkati çekerek, çocukların çevre duyarlılığı ile yetişmesinin önemine vurgu yaptı.

GÜNGÖRDÜ: "PLANLI GELİŞMENİN SAVUNUCUSUYUM"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de çevreye karşı duyarlılığın artırılmasının eğitim işi olduğunu anlatarak, Girne'nin çevre ile ilgili sorunlarına değindi.

ATAOĞLU: "ÇEVRE DERSİ ZORUNLU OLACAK"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yaptığı konuşmada, gelecek öğretim döneminde çevre dersinin zorunlu ders olarak müfredatta yer alacağını söyledi.

Sergide resimleri bulunan çocukları kutlayan Ataoğlu, projeye katkı koyan herkese teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim