Ataoğlu mesajında şunları kaydetti:

“Büyük Türk milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. yıldönümünü, Anavatan’da olduğu gibi, cennet adamız Yavru Vatan’da da, sevinç ve coşku içerisinde kutlamaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Kurtuluş savaşı sonrasında, Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Türk milleti için en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyeti, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Türk Milleti 15 Temmuz gecesi birlik ve bütünlük içinde demokrasisine ve devletine sahip çıkmış, Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatacağını büyük bir kararlılıkla, tüm dünyaya göstermiştir.

Cumhuriyet, çağdaş yönetim biçimlerinden biri olan demokrasiyi bağrında geliştirebilen en iyi sistemdir. Kişi hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvence altında olabilir. Türk Milletine düşen görev; barış ve kardeşliğimize sahip çıkarak, ortak paydamız olan, devlet ve cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasi tartışmanın üzerinde tutmak ve yaşatmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 93. yılının büyük coşkusunu yaşadığımız bu günde; Atatürk ve aziz şehitlerimizi şükranla anar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulma ve gelişme aşamalarında emeği geçen bütün insanlarımızı minnet duygularımla yad ederim. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”

Editör: TE Bilisim