Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, mevcut hükümetin vurdumduymazlığı ile yaptığını Rumların bile yapmadığını iddia ederek sert sözler sarf etti.

Metin Atan, “Baraj 5 iken 10 olmalı, vekil bakan olmamalı” dedi. 

Metin Atan Kanal t ekranlarında şöyle dedi; “Türkiye yine imdada yetişecek ama benim üzüldüğüm benim ülkemde beni yönetenlerin çaresizce yönetmeye çalışması… Sen kendi ödevini yapamıyorsan ki sana yaptırtırlar. Sen yönetemezsen birileri yönetir. Bu her yerde değişmeyen bir kuraldır.

Mesela herkese yap teşviğini, bir taraf yaparken bir tarafa vermemezlik olur mu? Sektörel bir analiz yapsanıza! Birine yüzde 11, diğerine yok! Pandemiden nemalanlara (turizm sektörünü kastederek) değil, asgari ücretliye yapın. Adam gibi vergi toplamıyorsunuz. Kayıt dışılığı önlenemiyorsunuz… Bu ülkeyi yönetiyorum, diyorsunuz ama yönetemiyorsunuz… Rum bile bize bu işkenceyi çektirmedi, bunu gerçekten söylüyorum. Ana muhalefet de kusura bakmasın: Seçime gitmek ile ne olacak? Bu arkadaşlar daha önceki hükümetlerde yer almadı mı? Konsensüs sağlanmalı ve halk lehine çalışılmalı… Bu sistem, seçim sistemi değişmeli. Baraj 5 iken 10 olmalı, vekil bakan olmamalı… Çeşit çeşit başkanlık sistemi var. Bunlar düzenlenebilir… Mevcutlar bu işten emekliye çıkmanın peşinde… 5 yılı neden aynı kişilerle heba edelim…”

Editör: Haber Merkezi