Sağlık çalışanlarının da örgütlü olduğu Kamu-Sen’in Genel Başkanı Metin Atan, önemli bir iddia ortaya attı. Atan, aldığı bilgiler ışığında dün açıklanan ve şimdiye kadar ki en yüksek rakam olan 181 yeni corona virüs vakasının gerçek rakam olmadığını iddia eden Atan, “Dünkü rakamın 312’lerde olduğunu biliyorum” dedi.

SES KIBRIS web TV’de yayınlanan Aytuğ Türkkan ile Kıbrıs’ın Nabzı programında konuşan Atan şu bilgiyi paylaştı:

“ Esas rakam 181 değildir. Vaka sayıları rekor kırdı. Bana gelen bilgi dünkü sayının 312 civarında olduğuydu. Bize de gelen bilgiler var. Korkuyorlar açıklasınlar. Çünkü bu rakamlar açıklanırsa arkasından kapanma gelebilir. Kapanmayı da ne sermaye ne de vatandaşlar istemiyor. Bundan dolayı rakamları gizliyorlar. Ama alınması gereken tedbirler var.”

Başkan Atan, rakamların artarak devam edeceğinin görüldüğünü de sözlerine ekledi

Başkan Atan sağlık çalışanlarının çok zor şartlarda çalıştığına da dikkat çekerek, Sağlık Bakanı Ünal Üstel ile birlikte geçen hafta iki sendika olarak Başbakan Ersan Saner ile görüştüklerini ve sıkıntıları aktardıklarını kaydetti.

Personel alınması gerekliliğini ortaya koyduklarını ifade eden Atan, “Örneğin Gazimağusa Hastanesi’nin her an kapanma ihtimali olduğunu Sayın Başbakan’a aktardık. Sınavı geçen hemşireler var, onların alınmasını istedik. Nakilleri anımsattık. Sayın Başbakan Maliye Bakanı ile konuya bakacaklarını söyledi, bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi