Atalay ziyarette yaptığı konuşmada, TAK’ın, KKTC’nin milli haber ajansı olarak ülke için önemli bir kurum olduğuna işaret ederek, TAK üzerinden giden her haberin, ülkenin her tarafında güvenilir kılındığını, dolayısıyla sorumluluğunun da büyük olduğunu vurguladı.

TAK Müdürlüğü görevine getirilen Saygılı’yı, “hayırlı olsun” demek için ziyaret ettiğini belirten Atalay, Saygılı’nın, akademisyen olarak farklı bir bakış ve dokunuşla, kurumda oturmuş mevcut yapıyı daha iyi yerlere taşıyacağına olan inancını belirtti.

Atalay, “Akademik hayatın bir takım avantajları var, bu avantajları reel hayata aktarma konusunda size başarılar diliyorum” dedi.

TAK Müdürü Doç. Dr. Saygılı da, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Atalay’ın önemli bir misyona sahip olduğuna işaret ederek, gerek ulusal gerekse uluslararası anlamda, özellikle görüşme süreci içerisindeki diyaloglarının, Kıbrıs Türkü adına en doğru adımların atılmasında vesile olması, katkı koyması temennisinde bulundu.

TAK’ın, gerek iç haberleşmede, toplumun bilgilendirilmesi, gerekse uluslararası alanda ülkenin sesi olması anlamında önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Saygılı, çalışanların da işlerine bağlı, özverili ve çalıştıkları kurumun ne denli önemli bir misyona sahip olduğunun bilincinde olduklarını anlattı.

YENİ TAK BİNASI... ÇALIŞMALAR PAZARTESİ BAŞLIYOR

Saygılı, TAK’ın yıllardır tamamlanamayan inşaat halindeki binasının, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin desteğiyle yapılması yönünde dün onay aldıklarını, pazartesi itibarıyla çalışmalara başlanacağını da açıkladı.

Saygılı, çalışanların hak ettikleri daha kaliteli bir ortamda ajansın, daha iyi bir hizmet vereceğine inandığını söyledi. 
Editör: TE Bilisim