Mesajında “Müslüman olma bilincimizi canlı tutan, kardeşlik duygularımızı güçlendiren, toplumsal dokumuzu onaran bir Kurban bayramının daha sevinç atmosferine girmiş bulunuyoruz” diyen Atalay, bayramların manevi tarihe yolculuk yapma ve sevinçleri paylaşma günleri olduğuna işaret etti.

“Bu günlerin kucaklayıcı atmosferini fırsat bilmeli, birbirimizi daha fazla anlamaya gayret ederek kısır çekişmelerden uzaklaşmalıyız” diyen Atalay, şöyle devam etti:

“Her ibadette olduğu gibi, şüphesiz Kurban ibadetinin de bir amacı vardır ve bu ibadet de bazı ilkeler çerçevesinde yapılmalıdır. Kurbanın ehil kimseler tarafından, uygun yerlerde ve usulüne uygun şekilde, kurbanlık hayvana acı çektirilmeden kesilmesi, çevre kirliliğine izin verilmemesinin temel ilkeler olduğu hatırda tutulmalıdır. Unutmayalım ki Müslüman olarak insani duyarlılığa sahip olmak da dini sorumluluğumuzun bir gereğidir”

BAYRAM NAMAZI 7.05’TE KILINACAK

Açıklamaya göre, Bayram namazı 12 Eylül Pazartesi sabah 07.05'da kılınacak. Lefkoşa’da Selimiye Camii’nde kılınacak Bayram Namazı TRT’den canlı yayınlanacak

Ayrıca bayramın 4. Günü olan 15 Eylül’de Larnaka’da bulunan Hala Sultan Tekkesi ’ne bin kişiyle günübirlik Bayram ziyareti gerçekleştirilecek.
Araçların toplanma saatleri, toplanma noktaları ve hareket saatleri ziyaretçilere SMS ile bildirilecek.
Editör: TE Bilisim