TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ekonomik gelişmelerin olumlu yönde olduğu KKTC’nin geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi.

Atalay, TGRT Haber kanalında katıldığı programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kıbrıs konusuna da değinen Atalay, Güney Kıbrıs tarafındaki yeni yönetimle Türk tarafı arasında bir temas olup olmadığının sorulması üzerine, liderlerin henüz bir araya gelmediğini ancak normalleşme olduktan sonra bir süreç başlayacağını söyledi.

Atalay, “Doğrusu Güney Kıbrıs'ta şu anda ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Tabii yeni devlet başkanı, Annan Planı oylamasından yana tavır koyan siyasetçilerden birisi. Bütün siyasi hayatında diyaloğa açık göründü. Genel olarak kendisinin seçilmesini daha olumlu bulduk. O tabii seçildiği andan itibaren büyük bir ekonomik sıkıntıyla mücadele ediyorlar. Çok büyük sorun yaşıyorlar” dedi.

“KUZEY KIBRIS’TA HERŞEY DAHA İYİ GİDİYOR”

Beşir Atalay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ise ekonomik gelişmelerin olumlu yönde olduğunu ifade etti.

Atalay, ''Türkiye olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. 1 yıl sonra su akmaya başlayacak. Gelecek martta, 2014'te adaya su akmaya başlayacak. O büyük borular iki metre çapında, şu anda deniz altında döşeniyor. Elektrik de ona eklenecek. Kuzey Kıbrıs'ın geleceği çok parlak. Genel manada Kuzey Kıbrıs'ta her şey daha iyi gidiyor'' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim