Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, “sorumluluğumuz sahasındaki karayolu ağının standartlarını ve güvenlik seviyelerini yükseltmek, hem de hükümetin başlatmış olduğu genel trafik seferberliği kapsamında yapılacaklar çerçevesindeki projelerimizi mesai mevhumu göstermeden üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Bakan Atakan, projeleri hayata geçirebilecek kaynakların bakanlığa tahsisi noktasında ülke gerçeklerini göz önünde bulundurarak yorum yapılması gerektiği inancını dile getirdi.

Bakanlık basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Atakan, “Uzun yılların ötelenmişliği ve eksikliklerini kısa bir süre içinde giderme noktasında bir uğraş veriyoruz. Bu noktada özellikle Maliye Bakanlığı ile, sosyal medyada bir takım kişilerin lanse etmeye çalıştığı gibi, bir kavga veya uyumsuzluk değil aksine son derece uyumlu bir çalışma işbirlikteliği içindeyiz. 22 aylık görev süremiz boyunca özellikle son 6 aylık dönemde alabildiğimiz blokeler ile ülke genelinde yıllardır dokunulmamış noktalara müdahale edebilme şansı yakaladık.

Yılın son gününde dahi ülke genelinde bir çok noktada çalışmaların devam etmesi, bu uyumlu birlikteliğin bir göstergesidir. Elbette sorunların büyük olduğu noktada yeterli adımlar atılamamaktadır.Ancak bu konuda ciddi bir çaba, her iki bakanlık tarafından da imkanlar çerçevesinde gösterilmiştir.

2018 yılında başlayan döviz krizi, bugüne kadar süren kaynak sorunları ister istemez genel bütçenin daralmasına ve alokasyon sorunları yaşanmasına yol açmıştır. Bu sorunlara rağmen son 6 aylık periyod içinde Maliye Bakanlığı titizlikle yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde hem ülke geneli gelirleri arttırabilmiş hem de başta ulaştırma olmak üzere, ülkenin elzem alanlarına gerekli kaynakları aktarabilmiştir.

Bu çerçevede yaratılmaya çalışılan algının aksine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında karşılıklı sıkı işbirliği ve uyum devam etmektedir. Bugün hükümetimizin uygulamaya koyduğu Trafik Güvenliği Seferberliği çerçevesinde geçen haftalar içinde başlatılan Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş yolu orta refüjü bariyerleme çalışmasında 6,400 metre bariyerleme yapılmış ve çalışmalar sürmektedir.

Lefkoşa-Girne bölünmüş yolunun Gönyeli Çemberi ile Boğaz Kavşağı arasında kalan bölümünün orta refüjünün bariyerlenmesi için gerekli kaynak Maliye Bakanlığı tarafından bakanlığımızın kullanımına sunulmuş ve ihale çalışmaları başlatılmıştır.
Bakanlığımızın projeleri çerçevesinde hava şartlarının uygunluğu paralelinde ülke geneli bakım/onarım ve yenileme faaliyetleri kesintisiz bir şekilde devam edecektir.”

Editör: TE Bilisim