Ant içme töreni 4. Piyade Alay Komutanlığı Gülseren Kışlası’nda  gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı. Ant içme töreninin icrasının ardından celp adına  Çavuş Mehmet Eraslan  konuşma yaptı.

Yaş kütüğüne dönem plaketlerinin çakılmasıyla devam eden törende, 5 haftalık eğitim boyunca  başarı gösterenlere rütbeleri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri  Komutanı (KTBK)  Korgeneral Ömer Paç ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK)  Tümgeneral Yılmaz Yıldırım tarafından takıldı, ödülleri verildi.

Tören, GKK Yıldırım’ın konuşması,  bando konseri, celp tarafından hazırlanan  Erenköy Direnişi gösterisi, halk oyunları gösterisi, Mücahitler Marşı’nın okunması ve tören geçişiyle sona erdi.

YILDIRIM

GKK Tümgeneral Yılmaz Yıldırım törende yaptığı konuşmada,  asteğmen ve çavuş celbinin; KKTC’nin  varlığını ve bütünlüğünü devam ettirmesi, Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içerisinde  özgür ve egemen olarak yaşayabilmesi için vatan savunmasına katıldıklarını kaydetti.

Yıldırım, 8 Ağustos’ta kışlaya katılan  mücahitlerin, 5 hafta gibi kısa sürede  asker ocağına uyum sağlayarak vatan savunmasına daima hazır aslan gibi birer mücahit olduklarını belirtti.

Ant içme töreninin askerlikteki  törenlerin en kutsalı olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Türk gencinin özünde var olan göreve bağlılık, kanun, nizam, örf ve adetlere uymanın sesli bir ifadesidir. Bu ifade sadece bir söz değildir. Bu ant, kalbimizin, inançlarımızın, duygularımızın, tüm varlığımızın, kısa, öz ve kesin bir ifadesidir” dedi.

Yıldırım, Kıbrıs Türk halkının özlemle beklediği Mehmetçik’in  20 Temmuz 1974’te Mücahitle kucaklaşarak acı ve karanlık günlere son verdiğini, Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğüne kavuşturduğunu kaydetti.

Yıldırım, bugün de  Mehmetçik ve Mücahidin sarsılmaz bir bağ ve inançla hudutlarda omuz omuza Kıbrıs Türkü’nün güvencesi olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti..

Yıldırım, ant içen Mücahitlerin  askerliğin kalan kısmında içtikleri andı unutmayarak daima sadık kalacaklarını ifade etti.

Yıldırım,  askerlerin, kahraman ve fedakar halkın doğuştan mücahit evlatları olarak bayrağı, vatan toprakları üzerinde  sonsuza dek dalgalandıracaklarına, silahı özgürlük ve adalet uğruna kullanacaklarına  inanç belirtti.

ERASLAN

Celp adına konuşan Çavuş Mehmet Eraslan özgür ve haysiyetli bir şekilde yaşamak isteyen bir neslin  çocukları olarak kendi vatan toprakları ve bayrağı altında başı dik ve özgür olarak vatan hizmetini yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kendilerine düşen görevin  eski günlere dönmemek için güçlerini ortaya koymak olduğunu belirten  Eraslan, bu gücü KTBK, GKK ve Kıbrıs Türk halkından  aldıklarını vurguladı.

Editör: TE Bilisim