Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bakırcı, Ankara’daki temasları çerçevesinde bazı televizyon kanallarına mülakat vererek, su projesi ve Kıbrıs konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Su temininin, KKTC’nin ihtiyacına göre projelendirildiğini kaydeden Bakırcı, olası bir anlaşma ve Güney Kıbrıs’ın talep etmesi durumunda, varılabilecek bir uzlaşıyla suyun Güney Kıbrıs’a da verilebileceğini kaydetti.

Kıbrıs müzakere sürecine değinen Bakırcı, Kıbrıs Türk tarafının bugüne kadar bütün iyi niyeti ve çözüm adına samimiyetini ortaya koyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun liderliğinde, samimiyetle görüşmelere devam edildiğini vurguladı.

Güney Kıbrıs yönetiminin zamana oynadığına dikkati çeken Bakırcı, Kıbrıs Türk tarafı olarak çözüm sürecinin hızlandırılması ve bir an önce adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak istediklerini söyledi.

Ankara temasları kapsamında Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşme gerçekleştiren Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı dün akşam yurda döndü. 
Editör: TE Bilisim