Başkent Lefkoşa’nın tarihi turistik kalbi sayılan Surlariçi’nin en canlı bölgesi konumundaki Asmaaltı ve Arasta’da bulunan Asmaaltı Sokak ve Arasta Sokak yayalaştırılıyor. Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) birçok çağdaş kentte olan ve turizmin araçlarının daha fazla kullanımına olanak sağlayan yayalaştırma uygulamasını tarihi Surlariçi’ndeki Asmaaltı ve Arasta sokakta hayata geçiriyor. Projenin ihaleye çıkılan 1’nci Etabı çerçevesinde Sarayönü olarak da bilinen Atatürk Meydanı’na girişi olan Asmaaltı Sokak’tan itibaren Arasta Sokak’ın Bedesten’e kadar olan kısmı yayalaştırılacak. Trafik düzenlemesi yapılacak
İhale kapsamında bu yollardaki trafiğin çevre yollara kanalize edilmesi, çevre sokaklarda ve bu sokaklar üzerinde trafik yönlendirme levhaları takılması, yol çizim ve işaretlerinin yerleştirilmesi yapılacak. Bu çalışma ile yayalaştırılacak alan turizm fonksiyonunun ağırlıklı olduğu bir şekilde kullanılarak bölgenin canlanmasına ve yeniden değer kazanmasına katkı yapacak. Restoran ve kafeler,eğlence sektöründe faaliyet gösteren barlar,ülke tanıtımına yönelik geleneksel ürünler satan işyerlerinin iş potansiyelinin artmasına zemin hazırlayacak projenin ilk etap çalışmaları ihale sonuçlandıktan sonra 15 gün içerisinde tamamlanacak. Düzenleme çerçevesinde Asmaaltı Sokak sabah 06:30-10:00 saatleri arasında araç trafiğine kontrollü olarak açık olacak.
İhale teklif süresi 11 Eylül’de sona erecek
LTB Projeler Şubesi tarafından yürütülecek “Asmaaltı ve Arasta Bölgesi Yayalaştırma Trafik Düzenleme Projesi İhalesi” ile ilgili belediye ihaleye çıktı. 11 Eylül 2013 mesai bitimine kadar devam edecek teklif kabulü sürecinden sonra ihaleyi kazanan şirket projeyi uygulamaya başlayacak.

Editör: TE Bilisim