Ejder Aslanbaba söylendiği gibi mahkemede çark etmediğini, iddialarının gerçek olduğunu, davanın devam ettiğini ve Çarşamba günü basının karşısına yeni belgelerle çıkacağını söyledi...


Cumhuriyet Meclisi’de seçim hükümetinin güven oylaması sırasında elinde Dolarlar ve CD ile kürsüye çıkan ve kendisine rüşvet verildiğini önse süren İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, poliste verdiği ifadesinde rüşvet iddiasını reddetti, dava geri çekildi iddialarına ‘Ben rüşvet değildir demedim. Para da, ses kaydı da ortada. Rüşvet iddia, değil gerçektir. Ben de bunda ısrarcıyım” diyerek yanıt verdi.



“İddiamın arkasındayım”


Haberdar Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Aslanbaba, Lefkoşa Kaza Mahkmesi’nde görüşülen davada Başsavcı Yardımcı Muavini Mahmut Atakara’nın polise verilen ifadeler ve ses kayıtlarında Aslanbaba’yı suçlayacak herhangi bir suç unsuruna, herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladığını ancak ‘rüşvet’i reddettiğim konusunda herhangi bir açıklaması bulunmadığını belirterek şunları söyledi;

“Ben poliste verdiğim ifademde de mahkemede de sadece Meclis oturumunda harcadım dediğim 100 Dolar’ı reddettim. Onun dışındaki iddilarımın arkasındayım. Basında dava geri çekildi yönünde haberler yayınlandı. Böyle bir şey yoktur. Geri çekilen Aslanbaba’nın yurt dışına çıkış yasağıydı. Rüşvet iddilarım ile ilgili açılan dava devam ediyor. Ben davamın arkasındayım. Bu bir şekilde birilerinin medyayı susturmaya yönelik girişimidir.”



“Halk dilinde bunun adı nedir?”


Hukuka göre birinin birine rüşvet vermesi için kamu çalışanı olması ve bir iş karşılığında para alınmasına ‘rüşvet’ denildiğini ancak kendisinin durumu için kullanılan sözcüğün farklı olduğunu açıklayan Aslanbaba “Halk dilinde buna ne dendiği ortadadır ama artık buna halk karar versin. Birinin birine para vermesi ve vaatlerde bulunması halk dilinde ne olur? Buna halk dilinde ne deni?” dedi.



“Çarşamba günü basının karşısındayım”


Aslanbaba avukatının yurt dışında olduğunu, Pazar günü yurda döneceğini ve basında çıkan haberlerle, ortaya atılan iddiları avukatı ile birlikte Çarşamba günü basının karşısına çıkarak yeni belgelerle birlikte yanıtlayacağını açıkladı.



“Mali Polis, 6 vekilin numarasını istedi”


“Davanın geri çekildiği iddiları tamamen gerçek dışı. Kalkan yurt dışı yasağım olduğu halde böyle iddilar ortaya atıldı. Dava soruşturması devam ediyor. Ben her iddiamın arkasındayım. Bunu kamuoyu da gördü gerek ses kayıtları gerekse paralarla” diyen Ejder Aslanbaba, dava sonrasında Mali Polis’in kendisini aradığını ve soruşturma çerçevesinde 6 milletvkilinin numaralarını istediğini söyledi.

Basına “Dava sona erdiyse neden Mali Polis beni arayıp 6 arkadaşımın numarasını istedi” sorusunu yönelten Aslanbaba, polisin numarasını istediği milletvekillerinin ‘Afet Özcafer, Türkay Tokel, Hasan Taçoy, İlkay Kamil, Zorlu Töre ve Esat Ergün Serdaroğlu’ olduğunu açıkladı.



“Oy satın aldım denildiğinde Savcılık neredeyi?”


DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın bir dönem Meclis kürsüsünden seçimde oy satın aldığını itiraf ettiğini anımsatan Ejder Aslanaba şöyle konuştu;

“Ben parayla oy satın aldım dediğinde Serdar Bey Savcılık neredeydi? Bölgedeki halk çok rencide olmuştu bu durumdan o zaman neredeydi? Şu anda Aslanbaba somut veriler ve kayıtlarla ortaya çıkıyor. Hakkında soruşturmalar başlıyor, yasaklar alınıyor. Bu noktada yargının ne kadar adil olduğunu sorgulamak gerek. Yargı yoksa siyasi kimliklerden ve maddi imkanların çokluğundan mı etkileniyor? Bunu sorgulamak lazım.”



“Suç ise ben cezamı çekmeye hazırım”

Israrla basının olayı neden çarpıttığına anlam veremediğini dile getiren Aslanbaba, “Aslanbaba iddialarında ısrarlı ve bu olayın peşini bırakmayacak. Bazı insanların suçunu halka anlatmak suç ise ben o suçun cezasını da çekmeye hazırım” dedi.



Aslanbaba neden ses kaydı aldı?

Röportajımız sırasında bir insanın durduk yere ses kaydı almadığını, kendisinin neden yaptığı konuşmaları kayıt altına alma ihtiyacı duyduğunu sorduğumuz Bağımsız Milletvekili Aslanbaba, aday gösterilmeyeceğinin kendisine iletilmesinin ardından, seçimden sonra Serdar Denktaş tarafından DP-Ulusal Güçler’den ihraç edileceği ile ilgili duyumlar almaya başladığını belirterek şöyle konuştu;

“Israrla kulağıma çalınan bu duyumlar beni rahatsız etmişti. Adaylıktan vazgeçmem karşılığında sadece çıkıp bana rüşvet verdiler, vaatlerde bulundular desem kimse bana inanmayacaktı. Elimde ses kayıtları olamsına rağmen çıkıp ‘montaj yaptırdı’ diyerek beni yalanlamaya çalıştılar. Kaldı ki polis de bunun montaj olmadığını açıkladı. Ben bu kayıtları yapmasaydım yaşananılanları nasıl doğrulayabilirdim. Sözlerime kim inanacaktı. Siz inanır mıydınız? Kaldı ki ses kayıtları ortada, her şey ortada olmasına rağmen beni hala yalanlamaya çalışıyorlar. Bu kayıtlar yalan söylemediğime dair ispat için yapıldı. Çünkü bugün bile siyasi kimlik ve maddi güçlerini kullanarak bazı basın organları yönlendirilmeye çalışıyor. Bunlar olmasaydı Aslanbaba yalancı durumuna düşecekti. Ben bunu göze alamazdım.”



Adaylıktan vazgeçmesi karşılığında ne vaat edildi?

Ejder Aslanbaba, Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denkaş ile Milletvekili Ahmet Kaşif’e, partiden İskele Milletvekili adayı gösterilmemesi durumunda partiden istifa edeceğini açıklaması üzerine kendisine hem madddi destek hem de vaatlerde bulunulduğunu kaydetti. Bu vaatlerin ne olduğunu sorduğumuzda ise Aslanbaba, ‘100 bin Sterlin para, yaklaşık 170 bin TL olan elektrik borcunun ödenmesi, maaşlı bir iş, İskele Belediye Başkanlığı adaylığı ve belediye seçimi süresince bütçe sağlanması’ olduğunu belirtti.



“Serdar Bey’in de haberi vardı”


Serdar Denktaş’ın yaptığı açıklamalarda ‘Ben Belediye Başkanlığı vaadinde bulunmadım. Sayın Kaşif’in benim haberim olmadan bu vaatte nasıl bulunduğunu bilmiyorum” diyerek iddiları reddettiğinin anımsatılması üzerien de Ejder Aslanbaba şunları söyledi; “Bu güne kadar ben borcum olduğunu inkâr etmedim ve benim elektrik kurumuna yaklaşık 122 bin TL’si ana para 150 bin TL de faiz olmak üzere yaklaşık 170 bin TL’lik bir borcum var. Ancak bu rakmaları net olarak ben bile bilmezken beni toplantıya çağırdıklarında Serdar Bey ve Ahmet Bey bu rakamları nerden biliyordu. Bana bu teklifi yapmadan bu rakamlar ellerindeydi neden? Önce bunu sormak lazım. Serdar Bey’in de Belediye Başkan adayı gösterileceğimden haberi vardı. Bu teklifler bana sunulduğunda Serdar Bey de oradaydı. Serdar Bey’in aday yapmayacağı birinin neden elektrik borcu kapatılacak? Neden iş verilecek? Neden ona para verilecek? diye sormak lazım!”



“Her şey para olsaydı Aslanbaba siyasete girmezdi...”


‘Başka bir partiden daha büyük paralar aldığı için rüşvet iddilarını ortaya attı. Dp-Ug’yi bitirmek istedi’ şeklindeki iddiaları da İskele Milletvekili Aslanbaba şu sözlerle yanıttladı;

“Daha çok para verdiler de böyle bişey yedim sözlerini komik buluyorum. Şayet ben sesimi çıkarmayıp olduğum gibi dursaydım bana vaat edilen 100 bin Sterlin ve elektirik borcumun ödenmesi en az 300-400 bin Sterlin’lik bir para olacaktı. Ama ben durmadım çünkü benim istedğim para değildi. Eğer her şey para olsaydı Aslanbaba siyasete girmezdi...”



“Londra’dan 5.5 milyon Sterlin’le döndüm”


Londra’dan Kıbrıs’a dönüş yaptığında 5.5 milyon Sterlin’le geldiğini ve ülkeye yatırım yaptığını ancak ülke bürokrasisinin birçok konuda yatırıma engel teşkil ettiğini ve ciddi paralar kaybettiğini belirten, vekil seçildikten sonra da bürokratik engelleri aşmak adına çalışmaları olduğunu ancak bunun engellendiğini kaydeden Ejder Aslanbaba “Mevcut düzeni bozarsanız bu kimsenin işine gelmez. Birilerinin işini bozmamak için projelerim onay almadı” dedi.



“Gönlüm belediye başkanlığındaydı...”

Aslanbaba Kıbrıs’a döndüğünde İskele’ye yerleştiğini ve kendisini seven güzel bir çevresi olduğunu söyleyerek siyasette başlangıç noktasının Demokrat Parti’den İskele Belediye Başkan adayı gösterilmesi olduğunu söyledi. Çok az bir oyla belediye başkanlığını kaybettiğini dile getiren Ejder Aslanbaba, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ile LTB eski Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın ısrarları sonrasında milletvekili adayı olduğunu söyleyerek “Demokrat Parti İskele’den sadece bir milletvekili çıkardı; o da bendim” dedi.

Bölgede seveninin ve sempatizanın çok olduğunu, bunu birçok siyasinin de farkederek kendisine de söylediğini dile getiren Ejder Aslanbaba “Bunu size anlatarak ifade edemem bölgeye gelip siz kendiniz görmelisiniz. İskele’de yaşayan insanlarla konuşmalısınız o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız” şeklinde konuştu.



“Yeni oluşumla siyasete devam”

28 Temmuz’da gerçekleşecek olan Milletvekilliği erken genel seçiminden sonra vekilliğinin son bulacağını ve yoluna nasıl devam edeceğini sorduğumuz Ejder Aslanbaba, yeni bir oluşumla siyasete devam edeceğini açıkladı. Aslanbaba bunun nasıl bir oluşum olduğu ile ilgili de şunları söyledi;

“28’inden sonra yeni bir oluşumla yola devam edeceğiz. Çalışmalara başladık ve aralıksız devam ediyor. Siyasilerin olmadığı bir oluşum olacak. Tek siyasi benim ve benim de genel başkanlığım gibi bir durum söz konusu olacak. Seçimin hemen ardından çalışmalarımızı hızlandıracağız ve bu oluşumu sizlerle de paylaşıp seçime hazırlanacağız. İlk sınavımızı önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde vereceğiz.” 

HABERDAR GAZETESİ
Editör: TE Bilisim