Sosyal paylaşım sitesinde Mengüç'e cevap veren Uzun'un cevabı şöyle:

"Sayın Arslan Mengüç.
Yazınızı bir hafta gecikme ile okuyabildim. Bu nedenle de size yanıt vermekte geciktim.
Demek ki 4-5 yıl sonra bile bana vurmak sizin için prim yapıyor. Öyleyse yanıtım the size biraz prim kazandıracak, diye düşünüyorum...:
Sayın Mengüç,
2/9/2013 tarihli köşe yazınızda “kimi, bazı, biri” diyerek rüşvetçi bakanları yazıyorum derken beni de aralarına katmışsınız, ancak bana ayrıcalık tanıyarak benim kimliğimi açıklayarak “CTP’nin eski Maliye Bakanı hakkında the ciddi dedikodular duyuldu. Şimdi o dedikoduların ne denli gerçek olduğu Metropol yakınlarındaki inşaatla kendini belli ediyor.” İfadesini kullandınız. Demek ki benimle ilgili yargılarınız kesinleşmiştir ki benim kimliğimi vermekte çekinmemişsiniz.
Sayın Mengüç,
40 yıllık muhabirsiniz ve “satılık kalemler” bir yana bu mesleğin etik değerlerini herhalde herkesten iyi bilirsiniz. Ya elinizde ciddi bulgular bulunmaktadır, yada yoktan bina var ettiğim bilgisine sahip olmuşsunuz ki buradan bir yerlere yürüdünüz. Kimileri sizi de “satılık kalem” görmemesi için bilgi ve belgelerinizi sunacaksınız herhalde.
Hatta aradan 4-5 yıl geçmiş olduğu için ve dokunulmazlığım “hiç” olmadığı için aleyhime alınan mahkeme ve/veya savcılık kararlarını the bu yazınızda ortaya koyacaksınız, herhalde. Böyle belgeler elinizde yok mu? Niye şaibe yaratıyorsunuz o zaman? Siz muhabirsiniz diye sizin dokunulmazlığınız olduğunu ve herne isterseniz yazabileceğinizi ve yanınıza kalacağını, sizden hesap sorulmayacağını mı zannediyorsunuz? Yanılıyorsunuz.
Peki, işinizi kolaylaştırayım o zaman. Sizin hassas bir kişiliğiniz olduğu için nemden su kaptınız, diyelim. Öyleyse, o zaman henüz sonuçlandırılmamış olmasına rağmen aleyhime açılan davaları veya soruşturmaları ortaya koyunuz. Elinizde onlarda mı yok Aslan Bey. O zaman asıl siz yoktan var ediyorsunuz ve siz insanlara çamur sıçratan birisiniz Aslan Bey.
Sayın Mengüç, CTP karşısında prim kazanmak için ve her zaman zayıf karın Maliye Bakanlığı olması nedeni ile muhalif unsurlar 2008 yılından başlayarak sürekli beni suçladılar, şaibe altında bıraktılar. Mayami’de ev aldığımdan, Girne’de villa yaptırmamdan Ferrari araba almama kadar gerçek dışı suçlamalarla karşı karşıya geldim. Tabii bunları almak için; elektrik santrallerini alırken, kurarken rüşvet aldığım, otellere gazino izni verirken 200 bin Euro rüşvet aldığım gibi birçok suçlamalar gündeme getirilmiştir. Bunları sizin de duymanız ve etkilenmeniz doğal. Ama bu filmin devamı the olmuştur Sn Mengüç. Onları niye duymadınız, onları niye yazmadınız? Filmin sonunu beğenmediniz diye kabullenmediniz mi?
Sayın Mengüç, bana atılan tüm çamurların iftira olduğu, gerçek olmadığı ortaya çıkmıştır. Bunları duymadınız mı? Kimilerin dediği gibi bu dosyalar örtbas edilmedi. Sağ olsun Sn. Eroğlu’nun kurduğu Başbakanlık Denetleme Kurulu bu iftiraları tek tek ele almış, incelemiştir. Kimi konuyu Kurul, gerçeği yansıtmadıkları için daha ileri götürememiştir, kimi konu ise gerekli soruşturmadan sonra savcılık veya polis tarafından iftira olduğunun altı çizilmiştir. Bunları the hiç duymadınız değil mi? Bazı konularda iftirayı yazanlarla ilgili karşı dava açtığımı ve tarafımdan özür dilendiğini de duymadınız, değil mi?
Konu ettiğiniz binayı ise; arsayı kaça, nasıl, kimden aldığımı; binayı nasıl yaptığımı defalarca izah ettim. İlk izahım daha bakanken Meclis kürsüsünden olmuştu. Tutanaklarda var. Bunu the duymadınız. Aslan bey, dört yıl boyunca ortaya atılan konular da, hesaplarım the incelendi ve izahatlarımı the verdim. Siz tabii Mars’ta yaşadığınız için konuları bir yere kadar takip edebildiniz, sonrasını bilmiyorsunuz. Orada kaldınız.
Yoksa tüm bunları, hepsini biliyorsunuz the hala birilerine destek, birilerine köstek olmak için mi böyle yazıyorsunuz? Birde acıtmak için. Beni ve ailemi. Ben de “Aslan bey sizin cinsel tercihlerinizin farklı olduğunu duydum” dersem ve ispata girişmezsem sizi acıtır mıyım..."

Saygılarımla.
Maliye Eski Bakanı.
Ahmet Uzun

Editör: TE Bilisim