Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı sona erdi. Asgari ücret yine belirlenemedi.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu Başkanı İsmet Lisaniler yaptığı yazılı açıklamada, Komisyon’un 9 Temmuz Perşembe günü saat 10.00’da yeniden bir araya gelme kararı aldığını duyurdu.

Lisaniler, bugünkü toplantıda, tarafların asgari ücretin belirlenmesinde dikkate alınması gerekli kıstasları tartıştığını belirterek, işçi tarafı temsilcilerinin “Asgari Geçim İndeksinin” temel alınması ve buna bağlı olarak ekonomik durum göz önünde tutularak asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini savunduğunu kaydetti.

İşveren tarafının ise, devletin, işverenlerin iş yapma kapasitelerini geliştirecek önlemleri almadan, işverenlerin önündeki engelleri kaldırmadan ve ekonomideki sorunları dikkate almadan asgari ücret belirlemesinin doğru olmayacağını ileri sürdüğünü bildiren Lisaniler, devlet tarafının ise, Haziran 2015 sonu itibarıyla ulaşılan hayat pahalılığı ile ekonomik büyümede çalışanların payı gibi kıstasların dikkate alınarak asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini belirttiğini kaydetti.

Lisaniler, öne sürülen görüşler üzerine karşı tarafların görüşlerini sunması şeklinde devam eden toplantı sonucunda komisyonun Perşembe günü yeniden bir araya gelmesine karar verildiğini de ekledi.
Editör: TE Bilisim