Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Gençlik Aile Destek Eğitim Merkezi Psikoloğu Zehra Yürür ve Kadın Çalışmaları Dairesi Avukatı Ziba Akkurt’un konuşmacı olarak katıldığı toplantı, Lapta Yavuzlar Lisesi’nde gerçekleşti.
Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük de katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Girne Bölge Sorumlusu Üngül Kamburoğlu, Bakanlık tarafından hayata geçirilen Aile Sosyal Destek Projesi ile birlikte, sosyal hizmetlerin ihtiyaçlı ailelere götürüleceğini kaydetti ve projenin Girne bölgesindeki vatandaşlara tanıtılmasını amaçladıklarını ifade etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de konuşmasında , Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında özellikle sosyo-ekonomik sıkıntılar yaşayan ailelere ulaşılıp, hukuki, psikolojik ve ekonomik hizmet sunulacağını ifade ederek, birey odaklı proje sayesinde güçlü bir toplum yaratmak amacında olduklarını ve projeyi yaygınlaştırma kararlılığında olduklarını söyledi.
Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük de yaptığı konuşmada,Türk aile yapısında kadının rolünün büyük olduğunu belirterek bu projenin kadına sahip çıkan başarılı bir çalışma olduğunu ifade etti.
Günümüzde hala şiddete maruz kalan kadınların olmasının ürkütücü olduğuna vurgu yapan Gülin Küçük, kadınların bu yönde güçlenmesi için eğitimin şart olduğuna vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından uzmanlar tarafından Girne bölgesi kadınlarına proje ile ilgili bilgi verildi.
Editör: TE Bilisim