Naimoğulları, hükümete; "ince hesaplarla uğraşmayın, üretimin, pazarlamanın önünü açın, bunun için en az bizim kadar uğraşın, derdiniz toplumsal çıkar olsun, koltuğunuz, makamınız olmasın" diye seslendi ve herkesi toplumsal mücadeleye çağırdı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Cumhuriyet Meclisi yanında eylem yapıyor. Meclis önünde polis barikatıyla karşılaşan eylemciler, eylemi Şehitler Abidesi önünde sürdürüyor.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, burada basına yaptığı açıklamada, "bugün hayvancının kararlılığı söz konusu" diyerek, polisin bugünkü eylemi engellemek için aldığı önlemleri eleştirdi.

Naimoğulları, ülkede 5 bin hayvancı, 8 bin çiftçi olduğunu, burada gerçeklerin ayrılması gerektiğini, sırf hayvancı buraya gelmesin diye polisin köylere kadar önlem aldığını belirterek, "Eylem; duyarsızlara hayvancının dik ve kararlı olduğunu göstermek içindir, inançlıyız, kararlıyız, sonuna kadar ekmeğimizin derdindeyiz" dedi.

Bu saatten sonra her gün buralarda olacaklarını, artık açıklama yapmadan eyleme geleceklerini, polisin her an nöbette hazırlıklı olmasını söyleyen Naimoğulları, özetle şunları kaydetti:

“SIKINTI OLMASA BU İNSANLAR BURADA NE ARAR?”

"Sıkıntısı olmasa bu insanlar buralarda ne arar, hayvanları aç, bakamıyor. Hükümet kendine buluyor ama bize, üretime vermiyor. Bizim derdimiz bu insanların ne çektiğini anlatmak. Bu işi yapamıyorsanız o koltukta oturmayın. Biz kaç gündür eylemdeyiz gerçek üreticiyi ayıracaksınız desteği ona göre vereceksiniz. Öğretmen memur polis müsteşar herkes çiftçi, hayvancı... Herkese destek ödeniyor, izin vermeyeceğiz.

Biz ülkeye hizmet ediyoruz, üretiyoruz ama vergimizi de ödüyoruz. Üretici bizsek, söz sahibi de biz olacağız. Artık bu üreticinin sabrı, dayanacak gücü kalmadı, yorulduk. Görüşmeye açığız ama hep ince hesaplar yapılıyor.

“MÜCADELE ÖLÜMÜNE DEVAM EDECEK”

Hiçbir şey alamasak bile bu mücadele ölümüne devam edecek.

Hayvancılarımız kararlılığı, birlikteliği, iradeyi mücadeleyi gösteriyor. Ekmeği ile oynanan insanlar artık hep karşınızdadır. Bu irade sonuna kadar devam edecek. Zamlar geri alınsın, üretimin önü açılsın, pazar yaratılsın.

Üretimin, pazarlamanın önünü açın, bizim kadar uğraşın, derdiniz toplumsal çıkar olsun, koltuğunuz, makamınız olmasın. Herkesi toplumsal mücadeleye çağırıyoruz."

BASINA TEŞEKKÜR, HALKA ÖZÜR

Naimoğulları, eylem süresince yanlarında olan basına da teşekkür etti, ayrıca mağdur edilen halktan özür diledi, ancak haklarını aradıklarını vurguladı.

“ARTIK EYLEM ŞEKLİ AÇIKLANMAYACAK”

Artık ne gibi eylemler yapılacağını açıklamayacaklarını, bu vakitten sonra artık her şeyin olabileceğini ifade eden Naimoğulları, polisin de görevini yaptığını, karşı karşıya kalmamak için mücadele ettiklerini ama bugün yapılanların doğru olmadığını, yanlış yapıldığını kaydetti.

Naimoğulları, "Bu mücadele engellenemez bugün daha da güçlendik" dedi.

Editör: TE Bilisim