“Bugün bir gazetede Gazimağusa Belediyesi ile ilgili çıkan “Gazimağusa Belediyesi bu gidişle batacak” başlıklı haber tarafımızdan değerlendirilmiş olup yanlı, maksatlı ve yanlış bilgiler içerdiği tespit edilmiştir.

13 Ekim 2014 tarihinde yapmış olduğumuz “Değişen, gelişen Gazimağusa yolunda ilk 100 gün” başlıklı basın toplantımızda Belediyenin ilk 100 gün içinde yapmış olduğu icraatlar ve başlamış projeler açıklanmıştır.

Bunun yanında Gazimağusa Belediyesi’nin hangi noktadan alındığı da ayrıca izah edilirken ilgili bölümlerden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda geçici işçi istihdam yapıldığı da açıkça Belediye Başkanı tarafından belirtilmiştir.

Geçici işçi statüsü 3 aylık süre ile yapılan bir işçi alımı olup sayısı Ekim 2014 itibari ile 29 kişidir. Bunun yanında 1 kişi sözleşmeli personel olarak görevlendirilmiştir.

Söz konusu haberde 36 kişiden söz edilirken bu geçici işçilerin süreç içerisinde işten durduruldukları gözden kaçırılmıştır. Gazimağusa Belediyesi olarak halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için, şu anda geçici işçi olarak çalışan söz konusu bu personel sayısı ihtiyaçların seyrine ve bütçenin elverdiği ölçülere göre düşebileceği gibi artış da gösterebilecektir.

Gazimağusa Belediyesi’nin yeni yönetimi şeffaf yönetim anlayışına sahiptir. Dolayısıyla Belediyemizle ilgili tüm bilgiler belediyenin ilgili birimlerinden kolaylıkla öğrenilebilir. Kamuoyuna bu bilgilerin doğru şekilde yansıtılması ihtiyacı üzerine bu bildiri yayınlanmıştır.”

 
Editör: TE Bilisim