Belediye Başkanı İsmail Arter, Müdür Muavini Cenk Vamık ile birlikte gelen 5 öğrenciye ziyaret süresince Gazimağusa Belediyesi makamını emanet etti.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’ın koltuğuna oturan Alasya İlkokulu öğrencileri Zerrin Avcı, İlke Güngör, Mustafa Merhametsiz, Kemal Hamzaoğlu, Hasan Merhametsiz isimli çocuklar, çocuklar için anlamı büyük olan günde belediye başkanı oldu.

Belediye Başkanı İsmail Arter’in makam koltuğuna oturan öğrenciler başkan olarak yapacaklarını anlattı; çocukların spor yapabilmesi için daha çok park alanı yapacaklarını, boş alanları spor tesisi yaparak değerlendireceklerini, daha yeşil bir ülke için daha çok fidan dikeceklerini söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise yaptığı konuşmada, 23 Nisan dolayısıyla öğrencilerin ziyaretinin kendisini hem çok mutlu ettiğini hem de farklı bir gün yaşadığını, bugünün çocuklarının, geleceğin yetişkinleri ve siyasetçileri olacaklarına işaret etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir” sözüne atıfta bulunan Arter, geleceğin teminatı olan çocukların daha iyi koşullarda, barışın hakim olduğu bir dünyada, sağlıklı, huzurlu ve mutlu yaşaması, modern dünyanın nimetlerinden daha fazla faydalanarak donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetişmesini sağlamanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Gazimağusa Belediyesi olarak bu bilinç ve azimle çocuklar için daha iyi koşulları oluşturma gayreti içinde olduklarını, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek lider Mustafa Kemal Atatürk’ü ve saygı ve rahmetle andığını ifade ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bütün dünya çocuklarına aydınlık bir gelecek ve barış getirmesini diledi.

Alasya İlkokulu Müdür Muavini Cenk Vamık’ın da, kabul için teşekkür ederek Belediye Başkanı İsmail Arter’e çalışmalarında başarılar dilediği belirtildi.
Editör: TE Bilisim