Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter kent genlinde üretim yapan işyerlerine başlattığı ziyaretler çerçevesinde Arsal Gıda’yı ziyaret ederek, firma direktörlerinden Hakan Arsal ile bir görüşme yaptı. Başkan Arter, tarımsal ürünlerden üretim yapan firmanın ülkeye girdi sağlayan başarılı faaliyetlerinin olduğunu kaydederek Firmanın Direktörleri Hakan Arsal’ı ve Hüseyin Arsal’ı kutladı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ziyarette yaptığı konuşmada, Gazimağusa’da bulunan işletmeleri hem yerinde görmek hem de belediyenin çözebileceği sorunlarla ilgili istişare etmek için bir takvim çerçevesinde yapacakları ziyaretlere ilk olarak Arsal Gıda’dan başladıklarını, tarıma dayalı sanayi ile ilgili gıda üretimi yapan Arsal Gıda’nın ülkeye girdi sağlayan başarılı faaliyetlerinin olduğunu kaydetti.

“Belediyenin yurt dışı ziyaretlerinde Arsal Gıda’nın hediye paketlerini götürdüğümüzde ve hediye ettiğimizde büyük bir memnuiyetle karşılaşıyoruz. “diyen Arter, bu nedenle Hakan Arsal ve Hüseyin Arsal’ı başarılarından dolayı kutladı. Firmanın modern bir tesiste Avrupa Birliği hibe programlarından da destek aldığı bir üretim zincirine sahip olduğunu ifade eden Arter, Gazimağusa’da böyle bir tesisin olmasından dolayı mutluluk duyduğunu, firmanın başarılarının devam etmesini diledi.

Arsal Gıda Direktörlerinden Hakan Arsal ise Arsal Gıda olarak Kıbrıs’ta tarımsal ürünleri işleyerek yerli ürünler ile üretime katkı koyan bir firma olduklarını ifade ederek, “Kıbrıs Türk kültürüne özel ürünleri de işliyoruz. Kıbrıs Türk Halkının kaybedilmiş değerlerini ceviz macunu, patlıcan macunu gibi ürünlerinde imalatını yaparak hem ülkemizin tanıtımına katkıda bulunuyoruz hem de yerel iş imkanı istihdam yaratıyoruz.” dedi. Arsal, tabana yayılan bir iş yaptıklarını, kırsal kesimde yaşayan dar gelirli insanların kaz ayağı, gappar toplayarak firmalarına getirdiğini ve hem ek gelir elde ettiklerini hem de kaybedilmeye yüz tutulmuş değerlerimizi yaşattıklarını belirtti.

“Üretimimiz her geçen yıl daha da çok artıyor. 2012 yılından itibaren Avrupa’nın çeşitli ülkelerine düzenli ihracatımız var.” diyen Arsal, “İngiltere’ye her ay düzenli mal gönderiyoruz. Orada iyi bir müşteri portföyümüz oluştu. İnşallah 2018’de daha iyi bir noktaya geleceğiz”. diye konuştu.

Editör: TE Bilisim