Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Meclis Genel Kurulu’nda Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın ülkede tepkilere sebep olan açıklamalarını değerlendirdi.

Ahmet Ünsal’ın söylediklerinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Arıklı, “Ahmet hocayı vicdanı ile baş başa bırakıyorum, inşallah bundan sonra maksadını aşan sözler sarf etmez” dedi.

Erhan Arıklı, yapılması gerekenin ‘İslam dininin kadınlara verdiği hakları aynı şekilde geri vermek’ olduğunu belirtti.

Uydurma hadislerden yola çıkarak kadınların haklarını gasp eden bir anlayışın kendilerine yakışmadığını dile getiren Arıklı, “Bu konuyla ilgili değerlendirmelerimiz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuklara özel mobil bankacılık... Çocuklara özel mobil bankacılık...

Arıklı,, “İslam dininin kadınlara verdiği hakları söylemek ve meydanı feministlere bırakmamak varken, uydurma hadisler ortaya atmak doğru değildir” diye konuştu.

Ahmet Ünsal’ın açıklamalarını doğru bulmadığını kaydeden Arıklı, “Öte yandan Ahmet Ünsal’ın fikirlerini ortaya koymasını cezalandırmak doğru değil” açıklamasını kullandı.

Arıklı, Ahmet Ünsal’ın açıklamalarının fikir ve ifade özgürlüğü çerçevesinde olgunlukla karşılanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi