Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, BRT ekranlarında yayınlanan ’18. Saat’ adlı programa telefon bağlantısı ile katıldı.

Arıklı, hükümet kurma çalışmalarını değerlendirerek, parti olarak bir çalışma yaptıklarını aktardı ve “Bekliyoruz, UBP’nin bu konudaki tavrı önemli” dedi.

UBP’nin CTP ile görüştüğüne de dikkat çeken Arıklı, “Karşılıklı yazılı belgeler sunulurken, arada başka bir partinin gelip pazarlık yapması etik ve ahlaki değildir” ifadelerini kullandı. UBP-CTP hükümetinin oluşması durumunda destek vereceklerini de dile getiren Arıklı, “Olursa seviniriz, keşke olabilse” şeklinde konuştu.

"HANGİ BAKANLIKLARI İSTEMEDİĞİMİZİ SÖYLEDİK, UBP'NİN ELİNİ RAHATLATTIK"

Arıklı, “Hangi bakanlıkları istemediğimizi söyledik, UBP’nin elini rahatlattık” diyerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığını istemediklerini açıkladı.

“Onlar dışındaki bakanlıklardan hangisi olursa onun üzerinde konuşuruz” ifadelerini kullanan Arıklı, “Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olursa iyi olur çünkü partimin ekipleri iyi hazırlandı. İyi işler çıkarabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Daha fazla vakit kaybetmenin bir anlamı olmadığına da vurgu yapan Arıklı, bu akşam veya yarın netleşebileceğini söyledi.

28 Mart çekilişinde şanslı Numara “14576” 28 Mart çekilişinde şanslı Numara “14576”

KIBRIS POSTASI

Editör: Haber Merkezi