Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Evrensel Eğitim Kurumları Basın Yayın Koordinatörü, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güven Arıklı, katıldığı bir televizyon programında “Eğitimde öncü isim olan Girne Amerikan Üniversitesi, hizmette de kaliteyi ön planda tutmaktadır” diyerek yaklaşık 7 aydır gümrükte bekletilen GAÜ’ye ait 13 otobüsün bir an evvel bürokratik engellerin yasal yollardan aşılarak 13 bin öğrencinin hizmetine verilmesi gerektiğini vurguladı.
Arıklı, konuşmasında “Bizim derdimiz ticari taşımacılık yapmak değil, kaliteli eğitimle kaliteli hizmeti birlikte vermektir. Bu yüzden ticari amaç gütmeden 100’e yakın ülkeden öğrenci ve 49 farklı ülkeden akademisyenin olduğu bir eğitim yuvasının hakkının yenilmesine kimsenin göz yummaması gerektiğini söylüyoruz” dedi.
Bu ülkede hak aramanın yollarının belli olduğunu vurgulayan Arıklı, “Bizler, hakkımızı savunacağız, bunu yaparken de yasaların tanıdığı ölçüler içerisinde eylem planlarımızı ortaya koyacağız. Maalesef ülkemizde toplu taşımacılık Cumhuriyet tarihinden buyana çözülememiştir ve de çözülecek gibide gözükmemektedir. Bizler KKTC’nin ilk üniversitesi olarak 30. yılımızı kutladığımız 2015’te ulaşıma harcadığımız paraları eğitimin birçok alanına ve projelere harcasak ülke insanına katkımız daha da büyük olacaktır.” dedi.
“Hizmet verme konusunda yavaş hareket edenler, hizmette hızlı hareket edenlere engel olmamalıdır” diye konuşan Arıklı, en kısa zamanda gümrükte alıkonulan araçların çıkarılması ve binlerce gencin hizmetine verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Eroğlu seçim sürecini az farkla önde götürüyor…
Bir soru üzerine Cumhurbaşkanlığı seçimini de değerlendiren Arıklı, Milli Mücadele Yıllarının hatırlanması gerektiğini, geçmiş ile geleceğin iyi bir bağ kurularak sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.CTP’nin adayı Sibel Siber’in Eroğlulunu zorlayacağını ilk turda bitmeme ihitmalini de göz önüne alındığında Eroğlu’nun seçilme şansının diğer adaylara göre yüksek olduğunu vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim