KIBRIS TIME

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı Genç TV'ye yaptığı açıklamada özel sektöre yönelik yapılacak ekonomik yardımlar hakkında konuştu. Adil bir paylaşım için toplumun tüm kesimlerini fedakarlık yapmaya çağırdı.

Arıklı şöyle konuştu:

Gönül ister ki pandemi nedeniyle  kapanan tüm kesimlere yardımcı olabilelim ancak kaynaklarımız buna yeterli değil var olanı paylaşacağız. En üst düzeyde görüşmelerimiz devam ediyor. İmkanlarımızı nasıl adil bir şekilde paylaşabiliriz bunu konuşuyoruz. Ben ekonomik örgütlerle yarın görüşeceğim. Başbakan Saner'de Salı günü bir çalışma yapacak liderlerle görüşüp ekonomik paket kararını açıklayacak.

AZ DA OLSA BİR KATKIMIZ OLACAK

Özel sektör ve çalışanlarına  ne ölçüde bir yardım yapılacak şeklinde bir soruya ise Arıklı şöyle cevap verdi:

"Her kesime az da olsa bir katkımız olacak. Herkesin fedakarlık yapması gereken bir dönemdeyiz. Bu süreci Türkiye'nin katkıları olmadan atlatmamız mümkün değil. Anavatan'ın bize ne zaman yardım edebileceği ile ilgili de görüşmelerimiz sürüyor."

TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Türkiye ile görüşmeler konusundaki bir soruya da Arıklı, "Başbakan'ın temasları sürüyor ancak kendi imkanlarımızı zorlamadan Türkiye'den yardım istersek haksızlık yapmış oluruz, Türkiye de zor bir süreçten geçiyor şu anda kendi imkanlarımızı ortaya koymalıyız." ifadelerini kullandı.

ZENGİNLERİMİZ DE KATKI YAPMALI

Kamu çalışanlarından kesinti yapılacak mı? şeklindeki bir soruya da Bakan arıklı şöyle cevap verdi:

"KKTC bütçesinin büyük bir kesiminin  maaşlara gittiğini düşünsek de bankalarda çok ciddi bir mevduat var, zenginlerimiz var. Sadece bir kesimden destek beklemek olmaz ama zengin iş insanlarımızın da bu süreçte katkı yapmaları gerekmektedir. Kimsenin bana dokunmayın deme hakkı yoktur. Fedakarlık sadece kamu çalışanlarından değil iş çevrelerinden de beklenmeli."

KAPANMA SÜRECİ BİR AY SÜREBİLİR

Bakan Arıklı, kapanma süresiyle ilgili de sürecin bir ay kadar sürebileceğini ama sıfır vaka çıkan ilçelerde daha erken açılmaya gidilebileceğini de söyledi. Çarşamba 'dan sonra Lefkoşa ve Girne dışındaki ilçelerde sıfır vaka devam ederse kapanmaya gerek olduğunu düşünmediğini de ifade etti.

Arıklı, süreci yürütürken iktidarı ve muhalefetiyle birlikte atlatmamız gerektiğini sermaye düşmanlığı ve kamu çalışanı düşmanlığı da yapmamamız gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim