Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT ekranlarında yayınlanan ‘Manşet+’ programına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arıklı, Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı değerlendirerek, “Bu yasayla birlikte limanlardaki veya havalimanındaki gelirler tek bir belediyenin kasasına gitmeyecek, havuzda toplanacak. Bu reform ile belediye başkanlarının keyfi idaresine son verilecek, attıkları her imzanın hesabını vermek zorunda kalacaklar” dedi.

İçişleri Bakanlığı’na daha fazla yetki verileceğini ve belediyelerin denetleneceğini vurgulayan Arıklı, “Bu reform ihtiyaçtır ve yapılması gerekiyor. Kimse bunu engellememelidir...” ifadelerini kullandı.

Arıklı, “20 tane belediye maaş ödeyemiyor, işçiler ‘ben belediyemi kapatmam’ diyor. 6 aydır maaş alamadın, alabildiysen de borçalanarak aldın... Aç mı kalmak istiyorsunuz?” diye sordu.

Yasa tasarısına ilişkin kimsenin söyleyecek laf bulamadığını savunan Arıklı, “Tüm partiler bu paketin hazırlanmasına katkı koydu. 2008’den bu yana herkes bir tuğla koydu” şeklinde konuştu.

Dünkü Meclis toplantısına işaret eden Arıklı, “Asım Akansoy, konuşmasında hazırladığı paketin içerisinde belediye sayısının 14-15 olacağını söyledi” dedi.

“Muhalefet iş başında olsaydı, itirazları yoktu” diyen Erhan Arıklı, şöyle devam etti:

“Sırf muhalefet yapmak için popülizm yapmak için bunu yapmayın. Hepsinin katkısı var, sırf popülizm yapmak için bu pakete karşı çıkılmamalı.”

YEREL SEÇİMİNİN ERTELENMESİ... “MÜCBİR SEBEPLER”

Yerel seçimin tarihi hususunda Anayasa’nın 4 yıl içerisinde yapılması gerektiğini söylediğini ancak tarih belirtmediğini aktaran Arıklı, şunları söyledi:

“Bu bir görüştür. Biz göre ise mücbir sebep vardır. Mademki Cumhurbaşkanlığı seçimini mücbir sebepleri öne sürüp, 6 ay ertelemeştik, burada da aynı sebepler var. Anayasa'nın ilgili maddesine uyalım diye yerel yönetimleri bu şekilde batırmaya, insanlarımıza işkence etmeye hakkımız yok. Tarihi 3 ay esnetebiliriz. 

Tozlu hava cumartesi gününe kadar sürecek Tozlu hava cumartesi gününe kadar sürecek

Bu reform paketine CTP’nin ciddi katkıları olabileceğini düşünüyordum. İçlerinde çok ciddi tartışmalar oldu. Seçimin ertelenmesi Parti Meclisi’nde onaylandı, Merkez Yönetim Kurulu’nda reddedildi. MYK’dan onay çıksaydı, paketin güzelleşmesine çok ciddi katkıları olabilirdi. Bu açıdan üzgünüm...”

Bakan Arıklı, Ercan Havalimanı’nın yeni binasının ise Temmuz ayı içerisinde tamamlanacağını ancak uçakların güvenli bir şekilde piste inmesi için kullanılan yazılımın yetişmeyeceğini aktardı.

Editör: Haber Merkezi