Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, KTV ekranlarında yayınlanan ‘Sabah Sabah’ adlı programa katılarak, açıklamalarda bulundu.

“Bazen bazı zekâlara gülüyorum…” ifadelerini kullanan Arıklı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (KIB-TEK) vurgun olduğunu dile getirdi. Bir sürü Sayıştay raporu olduğuna işaret eden Arıklı, bu raporlardan bir tanesinin bile mahkemeye gitmediğini belirtti ve “Ahtapotun kolları her yere sızmış…” dedi.

“YOLSUZLUKLARI ORTAYA ÇIKARACAK OLAN RAPORU ZAMANA YAYIYORLAR”

Cumhuriyet Meclisi’nde kurulan KIB-TEK Araştırma Komitesi hakkında da konuşan Erhan Arıklı, yaklaşık 100 kişinin komitede dinlendiğini ve 'kurumdaki dehşet soygunu' herkesin gördüğünü ifade etti.

Arıklı, komitedeki raporun çıkmasının engellendiğini de savunarak, “Oyalıyorlar… Yolsuzlukları ortaya çıkaracak olan raporun şimdiye kadar hazırlanması lazımdı. Ancak zamana yayıyorlar… Sanıyorum ki, seçime kadar da böyle devam edecek” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR RANTI ENGELLEYECEĞİMİ GÖRDÜKLERİ İÇİN BENİ YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“Adrese teslim ihalelerini durdurdum… İlk yaptığım şey bu oldu” ifadelerini kullanan Arıklı, “İddialar, iftiralar atıyorlar ortaya. Yaygara yapılıyor. Büyük bir rantı engelleyeceğimi gördükleri için beni yıpratmaya başladılar. İlk partimin içine girdiler… Arkasından bu ihaleleri engellemeye, birtakım iftiralar iddialar ortaya atarak milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar” dedi.

“KİMSENİN TALİMAT VERME YETKİSİ YOKTUR”

İki defa yakıt alım ihalesinin iptal edildiğine dikkat çeken Erhan Arıklı, Merkezi İhale Komisyonu tarafından iptal edildiğini de kaydetti.

Erhan Arıklı, KIB-TEK’in sadece şartnameyi hazırladığını da dile getirerek, “MİK inceler, ihaleye çıkarır. Kimsenin talimat verme yetkisi yoktur" ifadelerini kullandı. 

"Bunu söyleyenler ise ya kötü niyetlidir ya da bu işlerden anlamayan birisidir" şeklinde konuşan Arıklı, iddiaları ortaya atanların TPIC hakkında araştırma dahi yapmaktan 'aciz' olduklarını savundu. 

Bakan Arıklı, 220 bin tonluk yakıt alım ihalesini 27,29 Dolarlık en düşük teklifle TPIC'in kazandığı ihaleyi de değerlendirerek, "Bu ihale çıkmaza girseydi, yapmış olduğum protokol çerçevesinde gidip Türkiye’den aynı fiyatla ihalesiz bir şekilde alacaktım" dedi.

Editör: TE Bilisim