Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, BRT ekranlarında yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Burası Önemli’ adlı programa katılarak, erken seçim tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arıklı, “Erken seçim tarihi uzlaşmayla belirlenirse çok memnun olacağız… Muhalefet belli bir noktaya geldi, hükümetin de belli bir noktaya gelmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"BİRKAÇ AYLIK DEĞİŞİM ATLA DEVE DEĞİL"

Seçim tarihi olarak Ocak ayını telaffuz eden Arıklı, “Ocak ayını muhalefet de kabul eder diye düşünüyorum. Birkaç aylık süre için ortamı bu kadar germenin, muhalefetle bu kadar sertleşmenin, konuyu mahkemeye taşımanın bir anlamı yok. Atla deve değil. Netice itibariyle bir ay önce bir ay sonra çokta problem olmaması gerek” şeklinde konuştu.

Hükümet programında Ekim ayını seçim tarihi olarak verdiklerini de hatırlatan Erhan Arıklı, “Hükümet ortağımız kurultayı Ekim’de yapmak istediler, saygı duyduk. Nisan’da yapılmasına onay verebileceğimizi de söyledik… Muhalefetle uzlaşı içerisinde bir tarih belirlemek en doğrusudur. Büyük ortağımızın kaygılarına hassasiyetlerine dikkat etmek durumundayız. İnşallah onlar da bizim kaygılarımıza, hassasiyetimize aynı özeni gösterir” dedi.

"YDP BİR KİŞİYİ İSTİHDAM ETTİ, O DA GÖZLERİNE BATIYOR"

Şimdiye kadar sadece bir kişiyi istihdam ettiğini ifade eden Arıklı, "Hangi siyasi parti böyle bir istihdamı yapmadı? Bir tane ya bir? O da sözleşmelidir. 6 ay sonra sözleşmesi bitecek. 6 ay o bana angarya çalıştı. Allah'tan korkun!" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim