Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği “50’nci Kütüphane Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Girne Halk Kütüphanesi’nde “Söyleşi İmza ve Müzik Dinletisi Gecesi” düzenlendi.

Cuma gecesi gerçekleştirilen etkinlikte Gazeteci-Yazar Hasan Karaokçu son kitabı “Gız Mustafa” isimli kitabını tanıtırken, konuklardan gelen soruları da yanıtladı. Etkinlikte Halil Durusular ve Adem Ulugül de müzik dinletisi sundu.

Hasan Karaokçu, yoğun bir ilginin olduğu etkinlikte yaptığı konuşmada, Kültür Dairesi ve Girne Halk Kütüphanesi yetkililerine düzenledikleri etkinlik ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

SOSYAL MEDYAYA RAĞMEN...

Kütüphane Haftası’nın önemine işaret eden Karaokçu, sosyal medyanın çok etkin bir iletişim aracı haline gelmesine karşın kütüphanelerin önemini yitirmediğine, önümüzdeki dönemde daha fazla önem kazanacağına olan inancını dile getirdi.

Araştırmacı bir gazeteci olarak yüreğinin bir köşesinde uyuşturucuyla mücadele, diğer köşesinde de Kıbrıs sevgisi ve Kıbrıs Türk halkının değerleri konusunda çalışmalar yapmak olduğunu ifade eden Karaokçu, “Kaybettiğimiz veya değersizleştirdiğimiz değerlerimizi toplumumuza kazandırmaya çalışıyorum. ‘Gız Mustafa’ kitabım da bu düşüncenin bir ürünüdür” dedi.

“Gız Mustafa”nın, tüm Kıbrıs’ın sosyo-kültürel yaşamı açısından bir değer olduğunu, çünkü din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin kapısını çalan herkese yaşamının son günlerine kadar yardım ve iyilik yaptığını anlatan Karaokçu, “Gız Mustafa”nın mistik güçlerini hep insanların iyiliği için kullandığını söyledi.

“Gız Mustafa Dilekkayalılar ve onu tanıyanların yüreklerinde sonsuz saygı duyulan bir değer olarak duruyordu. Ben yaptığım iki yılı aşkın bir çalışma sonucunda o yüreklerdeki değeri çıkararak bir eser haline getirdim” diyen Karaokçu, kitabın çok ilgi gördüğünü, bunun bundan sonra yapacağı çalışmalarda kendisi için büyük bir motivasyon unsuru olduğunu vurguladı.

Karaokçu konuşmasının ardından etkinliğe katılanlara kitabını imzaladı. Etkinlik kokteyl eşliğinde Halil Durusular ve Adem Ulugül’ün sunduğu müzik dinletisiyle tamamlandı. 
Editör: TE Bilisim