Gazeteci yazar Aral Moral, kendi dedesi Kemal Abdullah’ın TMT anılarını yazdığı “Kardeşini Vur” isimli kitabı çıktı.

Moral, Khora Yayınları’nda yayınlanan anı-biyografi türündeki kitabında TMT’nin ilk silahlarının adaya nasıl ve kimler tarafından getirildiğini anlatıyor.

Khora Yayınları’nın konuyla ilgili açıklamasına göre, kitap, “özellikle bir döneme ışık tutarken, o dönem içinde mücadeleye atılan insanların daha sonra kullanılıp, bir kenara fırlatılmasıyla yaşadıkları hayal kırıklığını” işliyor. Kitapta ayrıca Moral’ın dedesi Kemal Abdullah için TMT’nin vur emri çıkarması ve bu emri yerine getirmesi için Abdullah’ın abisi Hasan Obalı’yı görevlendirmesi de yer alıyor.

Kitabın önsözünü “Moral dediğin aslında vicdandır” başlığıyla kaleme alan Filolog Ulaş Gökçe, “Elinizde tuttuğunuz bu kitap, gazeteci Aral Moral’ın toplumu kendi tarihiyle hesaplaşmaya davetidir” yorumunda bulundu.

2 Ekim 1982’de Lefkoşa’da dünyaya gelen Aral Moral, üniversite eğitimi sırasında 2004’te Halkın Sesi’nde muhabirliğe başladı. Mezun olduktan sonra mesleğine Kıbrıs gazetesinde devam eden Moral, Mayıs 2009’da Havadis Gazetesi’ne geçti. Aral Moral, muhabir, editör ve aynı zamanda köşe yazarı olarak çalıştı gazeteden 1 Mart 2010’da ayrıldı ve Cumhurbaşkanlığı’nda Basın Sorumlusu olarak görev yapmaya başladı.

Aral Moral, 2006’da Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin “toplum sağlığına dikkat çeken çalışmalarından” dolayı verdiği basın ödülü, 2008’de “11. Kutlu Adalı Yılın Gazetecisi Ödülü”, 2009’da Tabipler Birliği’nin “çevre ile ilgili sorunların medyaya taşınmasında gösterdiği duyarlı çalışmalardan” dolayı verdiği basın ödülünü, 2010’da “Türkler alışverişe, Rumlar Eğlenceye” başlıklı haberiyle Dış Basın Birliği’nden “Ekonomi Haberi Ödülü” ve 2011’de Bonzai türü uyuşturucuyla ilgili yapmış olduğu “İşte Zehir Yuvası” başlıklı haberiyle Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nden “Basın Ödülü” kazandı. 2011’de Hemşireler ve Ebeler Sendikası tarafından gazetecilik ödülüne layık görülen Moral’a, 2012’de Basın-Sen tarafından “Gelin Kıbrıslılar Konuşalım” isimli iki dilli radyo programına geçmişte yaptığı katkılardan dolayı ödül verildi. 
Editör: TE Bilisim