Baraka açıklamasında söz konusu şirketin, göreve geldiği gün belediyeyi bir işletme gibi yöneteceğini açıkça söyleyen ve belediyede özelleştirmeler devrini başlatan Kutlay Erk’in döneminde kurulduğunu bildirdi.

Baraka adına yazılı açıklamayı yapan Nazen Şansal, belediyede “sırtımıza yük olan her şeyi özelleştirelim” mantığının yeniden devreye girdiğini ve şirketin tekrar gündeme geldiğini savundu.

Belediyenin de ortağı olduğu bir işletme de olsa, belde halkına ait olan mallar ve tüm insanlığa mal olmuş tarihi/kültürel değerlerin üzerinde ancak halkın seçtiği Belediye Meclisinin karar verebileceğini kaydeden Şansal, “Beldemize ait yerler, şehrimizdeki tarihi ve kültürel değerler hakkında özel bir şirket istediğini yapabilecekse Belediye Meclisi ne yapmaktadır ve niye seçilmişlerdir?” diye sordu.

Ayrıca belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ve personel fazlalığı ortada dururken, belediyeye ait gelir getirici mülkler ve kaynakların özel bir şirkete devretmenin kıl dışı olduğunu savunan Şansal, Belediyenin “özelleştirelim kurtulalım” demek yerine doğru bir bakış açısıyla bu mülk ve değerleri, hem kamu yararını hem de belediyenin çıkarını gözeterek yönetebileceğini kaydetti.

Şansal, açıklamasında “Belediye’nin özelleştirme adına atacağı adımlara karşı çıkacağımızı ve Arabahmet Kültür Evi’nin halkın kullanımında kalmasının yakın takipçisi olacağımızı vurgular, sahnemize sahip çıkmak için her türlü eylemde bulunacağımızı kamu oyuyla paylaşırız.” ifadelerine yer verdi. 
Editör: TE Bilisim