Asırlardır yaşamı ve yaşamımız içindeki her şeyi anlamaya ve anlatmaya çalışan, insanoğlunun kullandığı en etkili ve güçlü sanat dalı tiyatrodur.

Toplumların temel taşlarından biri olan tiyatronun Ülkemiz ve Lefkoşa’mız açısından ne durumda olduğunun bilincindeyiz. Artık bir utanç vesilesi olan ve 14 yıldır el sürülmeyen devlet tiyatroları binasına ek olarak belediyemizin yarım kalan kültür sarayı bir sanat şehri olması gereken Lefkoşa’mıza dolayısıyla Ülkemize yakışmamaktadır.

Oysa çok açık ve net ortadadır ki, kültür sanat alanlarındaki etkinliklerimiz bizleri geleceğe ve modern bir toplum olmaya itecek en güçlü unsurdur.

Diğer taraftan bundan 33 yıl önce kurulan ve Kıbrıs Türk tiyatrosuna yeni açılım ve anlayış kazandıran Lefkoşa Belediye tiyatrosu ve çalışanları, Belediyemizin iki yıldır krize girmesi münasebetiyle çok zor günler geçirmektedir.

Kıbrıs Türk halkının en önemli ve öncü sanat kurumlarından biri olan Lefkoşa Belediye Tiyatrosunu özgür ve özerk hale getirmek, tiyatromuzun fedakar çalışanlarının sorunlarını çözmek hiç şüphe yok ki kendimize hedef olarak seçtiğimiz modern Lefkoşa’mızı yaratmamız için olmazsa olmazımızdır.

Bizler, toplumlara yön veren onları geliştiren, tiyatro ve tüm sanat dallarının sorunlarının yalnızca önemli günlerde değil, her zaman konuşulması ve çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle günler önce açıkladığımız “Doğru Dürüst Lefkoşa İçin Neler Yapılacak?” isimli kitapçığımızda yarım kalan kültür sarayının bitirilmesini önceliğimiz olarak belirtmiş ve Lefkoşa’mızın kültür sanat başkenti olması için gerekli tüm imkanlarımızı seferber edeceğimizi açıklamıştık.

Bu düşüncelerle göreve geldikten sonra sorunları çözülmüş LTB ve inşaatı bitmiş kültür sarayımız çatısı altında 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlamamız temennisiyle 27 Mart Dünya Tiyatro Günümüz kutlu olsun.






 
Editör: TE Bilisim