Sayın İrsen Küçük,
  KKTC Başbakanı

İrsen Küçük Hükümeti söylemleri, aldığı kararları ve icraatları ile kendi içinde çelişkiler yaşarken yerli sermayenin ve onun en zengin temsilcilerinden birisi olan Yakın Doğu Ticari İşletmeleri kurucu Rektörü Suat Günsel’in buyruklarını yerine getirme yönünde de kurgulanmış ve programlanmış bulunmaktadır.

Suat Günsel, Haspolat'tan Yakın Doğu Üniversitesi döneline ve ordan da Gönyeli Alayının kuzeyinden Güzelyurt yoluna bağlanması çok önceden Lefkoşa Master Planı çerçevesinde planlanan çevre yolu projesinin uygulanmasını, projenin geçeceği güzergahta bulunan arazisinin bir kısmının kamu yararına kamulaştırılmasına karşı açtığı davada, çevre yolunun Üniversite yerleşkesinin içinden geçerek üniversiteyi ikiye böldüğü iddiasıyla (öyle bir durum yok) mahkeme emri ile durdurmayı başardıktan sonra, kamulaştırılması kararlaştırılan yolun geçeceği arazi üzerinde, TC Başbakan'ı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz 2012 tarihindeki törenlere katılacağını düşünerek Kıbrıs'ın en büyük Camisinin temelini atacağını duyurmuştu.

Kamulaştırma ile ilgili Mahkeme devam etmektedir. Cami projesi de bu arada rafa kaldırılmıştır. Esasen amaç, cami yapmak değil, Çevre yolu projesinin uygulanmasının önüne geçmekti. Elektrik Kurumuna olan borçlarını ödemediği için üniversitesinin elektriği kısmen de olsa kesilen Suat Günsel, bir buyruğu ile Küçük Hükümetini harekete geçirerek, elektriğini yeniden bağlatmış ve elektrik sayaçlarının başına kendi özel güvenlik elemanlarını yerleştirmek suretiyle kamu hizmeti gören bir kuruluşun, otoritesini ayaklar altına almıştır.

Suat Günsel, bunları yapmakla da yetinmeyerek, Yakın Doğu Ticari İşletmelerinin Devletten alacaklı olduğunu öne sürerek Elektrik Kurumuna olan borç konusunu görüşmek üzere Küçük Hükümetini masaya çağırmıştır ve bu oturumun ardından, Hükümet adına açıklama yapan Küçük, Suat Günsel ile anlaştıklarını, Çevre Yolunun da Üniversite yerleşkesinin kuzeyinden geçmesi yönünde ilgili daire ve/veya dairelere direktif verdiğini ve/veya vereceğini belirtmiştir.
Böylelikle Küçük Hükümeti, bir kez daha güçler ('''') karşısında aczini göstermiştir.
Suat Günsel, gücünü (!) yalnızca Kurultay sonrası ortaya çıkan kargaşayı önlemek ve UBP'yi bütünleştirmek kaygısıyla kullanmamış, İmar planlarının kendi istek ve çıkarları doğrultusunda değiştirilmesini sağlama açısından da kullanabilmiştir.

Ne dersiniz Sayın Başbakanım? Küçük Hükümeti, yöneten mi, Yönetilen midir?




Dağıtım:
• KKTC Cumhurbaşkanlığı
• KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı
• Bakanlar Kurulu Üyeleri
• TAK Haber Ajansı Müdürlüğü





Dr. Mustafa ARABACIOĞLU
DP Lefkoşa Milletvekili
Editör: TE Bilisim