Oda, yerli ürünlerin iç piyasada kullanımının artırılması bilincinin okullarda yaygınlaştırılması ve sağlıklı beslenme projeleri hakkında bilgi verdi.

ÇIRALI, KOORDİNASYON KURULU İSTEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, KTSO Başkanı Ali Çıralı ziyarette, Sanayi Odası ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği yapılacak konuların bulunduğunu, bu konuda bir koordinasyon kurulu talep ettiklerini açıkladı.

Çıralı, yerli ürünlerin iç piyasada kullanım oranlarını arttırma yönünde çalışmaların bulunduğunu, bu çerçevede okullarda bu bilinci yaymak için etkinlikler düzenleneceğini, yerel ürünlerle sağlık beslenme projelerinin olduğunu ifade etti.

Çıralı, ara eleman yetiştirme konusunda da ellerinde bazı verilerin bulunduğunu belirterek söz ettiği konularla ilgili destek beklediklerini söyledi.

ARABACIOĞLU: “AÇILIM HEDEFİMİZ VAR”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, mesleki teknik okulları ile ilgili açılım hedeflerinin olduğunu, Sanayi Odası’nın görüşlerini alarak hangi alanlarda ne kadar ara elemana ihtiyaç duyulduğu konusunda istişare etmek istediklerini söyledi.

Sağlıklı beslenme ve yerli ürünlerin tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Arabacıoğlu, bu çerçevede Sanayi Odası ile her zaman işbirliği içerisinde olacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim