Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, 16’ncı Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında ülkeye gelen ekiplerin temsilcilerini kabul etti.

Bakan Mustafa Arabacıoğlu kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Türkiye, Almanya, Rusya, Bulgaristan, Endonezya, Gürcistan, Kazakistan, Londra Türk Dili Okulları, Makedonya, Romanya ve Sırbistan'dan gelen konuk ekiplerin renk kattıklarını kaydetti.

Konuk ekiplerin Kuzey Kıbrıs yanında Kıbrıs Türkü ile kültürünü yakından tanıma imkanı bulacaklarını ifade eden Bakan Arabacıoğlu, küçük, tanınmayan bir ülke olan KKTC’nin turizm ile üniversiteleriyle bilindiğini söyledi.

Sahip olduğu 9 üniversitede 100’ü aşkın ülkeden yaklaşık 65 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Bakan Arabacıoğlu, konuk çocukların ileride üniversite eğitimi için KKTC’ye gelebileceklerini kaydetti.

Konuşmasının sonunda konuk heyette yer alan çocuk ve liderlere hediyeler sunan Bakan Arabacıoğlu ayrıca onların getirdiği hediyeleri kabul etti. 
Editör: TE Bilisim