Görüşmede, Lefkoşalı’yı hakettiği başkente kavuşturmak için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunulmasının yanı sıra, Arabacıoğlu Dernek Başkan ve yetkililerinin sorularını yanıtladı.
Mustafa Arabacıoğlu burada yaptığı konuşmasında, Lefkoşa’ya başkent kimliğini yeniden verecek şekilde nasıl bir düzenleme yapacaklarının çalışmasını hazırladıklarını ve bu çalışmayı en kısa sürede halkın bilgisine sunacaklarını söyleyerek, özellikle Surlariçi’ne yönelik önemli projelerinin olduğunu anlattı.
“Surlariçi’nde yapacak çok işimiz var” diyen Arabacıoğlu, öncelikleri arasında Tren Yolu Polikliniği’ni yeniden vatandaşın hizmetine sunarak, buradaki vatandaşın sağlık hizmeti için Domuzcular Burnu’na gitmesini engellemek olduğunu söyledi.
ARABACIOĞLU: “AMACIMIZ LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ’NİN DOĞRU DÜRÜST BİR YÖNETİM ŞEKLİ İLE YENİDEN AYAĞA KALDIRMAKTIR”
Sadece 14 ay gibi kısa bir süreleri olduğunu belirterek, bu süre içerisinde LTB’de kuracakları şeffaflık, ilkeli ve adaletli yönetim şekli ile LTB’nin kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşacağını kaydeden LTB Başkan adayı Arabacıoğlu, “Amacımız Lefkoşa Türk Belediyesi’nin doğru dürüst bir yönetim şekli ile yeniden ayağa kaldırmaktır” dedi. Belediyeye karşı olan güvensizliğe de dikkati çeken Arabacıoğlu, bu güveni kazanmak için aldıkları her kuruşun açılımını her ay yapacaklarına işaret etti.
Arabacıoğlu, Dernek Başkan ve yetkililerine de kendilerini kabul etmesinden dolayı teşekkür etti ve Lefkoşa’yı elbirliği ile yeniden Başkent yapmak için destek istedi.
MUSTAFA BÜK: “ÇIKTIĞINIZ BU ZORLU YOLDA SİZLERE BAŞARILAR DİLERİZ”
Hataylılar Bütünleşme Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Bük de konuşmasında, Lefkoşa’da yaşanan bu olumsuz süreçten duydukları üzüntüyü ifade ederek, doğru projelerle LTB’nin yeniden ayağa kalkacağına olan inancını dile getirdi.
Arabacıoğlu ve ekibine çıktıkları bu zorlu yolda başarılar dileyen Bük, seçimi somut ve gerçekçi projeler sunan ekibin kazanacağına işaret etti.


Editör: TE Bilisim