Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ve belediye meclis üyesi adayları Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt ve Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği Başkanı Sedat Hacımehmet ile görüşen Arabacıoğlu ve ekibi, engellilerin rahat ve huzurlu yaşayabileceği Lefkoşa için neler yapılabileceği hakkında görüş alışverişinde bulundu, Derneğin ve Mehmet Reis Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Mustafa Arabacıoğlu burada yaptığı konuşmasında, engellilerin rahat ve huzurlu yaşayabileceği Lefkoşa yaratmak için dernek yetkilileriyle her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade ederek, seçildiğinde derneğin talebi olan Özürlüler Komitesi’ni oluşturacaklarının sözünü verdi.

Aday olduğu ilk günden beri personel durdurmasına gitmeyeceğini, ancak çeşitli personele çeşitli görevlendirmelerde bulunacağını anlatan Arabacıoğlu, “Bazı personelleri sivil toplum amaçlı kullanmayı düşünüyoruz. Fazla personelden buraya da aktarma yapacağız. Bundan daha iyi amaç olamaz” şeklinde konuştu.

Engellilerin önündeki engelleri kaldırarak onların daha sosyal olabilmeleri için çalışacaklarına da işaret eden Arabacıoğlu, Dernek ile ilişkilerini artırarak devam ettireceklerini söyledi.


SEDAT HACIMEHMET: “DÜRÜST KİŞİLİĞİNİZ HERKES TARAFINDAN BİLİNMEKTE”

Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği Başkanı Sedat Hacımehmet ise konuşmasında, Arabacıoğlu ve belediye meclis üyesi adaylarının ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Arabacıoğlu’nun dürüst kişiliğinin herkes tarafından bilindiğine dikkat çekti.

Belediyelerin sosyal kesimin sesi olması gerekliliği üzerinde duran Hacımehmet, “Belediyenin asli görevi budur. Kavgamız insana değerdir, engellilere destek verilmiyor. Biz sizden ümitliyiz” şeklinde konuştu.”

KKTC’nin engelli vatandaşlarını ihmal eden ülkelerin başında geldiğinin altını çizen Sedat Hacımehmet, Özürlüler Komitesi kurulmasını talep etti.
Engellileri kimsenin evine mahkum etme hakkı bulunmadığını vurgulayan Hacımehmet, KKTC’de engellilerin erişim ve ulaşımının çok zor hatta bazen imkansız olduğuna dikkat çekti.
Birçok bina ve devlet kurumunda engellilerin içeriye girmesine olanak tanıyacak rampa ve asansör olmadığına işaret eden Hacımehmet, ülkede sosyal sorumluluk projelerinin eksikliğini de değindi.
Hacımehmet, “Sağlam bir çalışma ile 1 yıl içinde KKTC’nin her tarafını ilgili sosyal kesimin da bağımsız yaşayabileceği bir konuma getireceğimize inanırım. Başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

ORKUN BOZKURT: “BAŞARILAR DİLERİM”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt, Arabacıoğlu ve ekibini Dernek’te görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, başarılar diledi.
Bozkurt, kendilerinin engellilerin sorunlarıyla ilgili farkındalık yaratmak için çalıştıklarını belirterek, engelliler için devlet politikası oluşturulması gerekliliğine işaret etti ve yerel yönetimlerin burada en önemli unsur olduğunu kaydetti.
Diğer ülkelerde engellilere verilen önem ve desteği örneklerle anlatan Bozkurt, Arabacıoğlu ve ekibi ile güzel işlere imza atacaklarına olan inancını belirtti.

 
Editör: TE Bilisim