Demokrat Parti (DP) LTB Belediye Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu, LTB hudutları içinde bulunan muhtarlarla yemekte bir araya geldi.

Muhtarlarla tanışmak amacıyla düzenlenen yemeğe, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Genel Sekreter Bengü Şonya, Lefkoşa İlçe Başkanı Kemal Öztürk ve belediye meclis üyesi adayları da katıldı.

Arabacıoğlu yemekte yaptığı konuşmasında, muhtarların bilgi ve tecrübelerine ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Sizler bölgenizde halkla birebir temasta olan kişilersiniz. Sizlerin görüşleri bizler için çok değerli” dedi.

ARABACIOĞLU: “MUHTARLAR, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN BİR PARÇASI OLACAK…”

Arabacıoğlu, belediye meclis toplantılarına muhtarları da çağıracaklarını ifade etti.
Lefkoşa hudutları içinde bulunan 25 muhtarın belediye ve belediye sorunlarıyla ilgili katkı koyacak çok konuları olduğuna olan inancını dile getiren Mustafa Arabacıoğlu, muhtarların belediye meclis üyelerinin bir parçası olacağını kaydetti.

LTB’nin ciddi boyutta mali sıkıntıda olduğuna işaret ederek, bu konuda yapacak çalışmaları hakkında konuşan LTB Başkan adayı Arabacıoğlu, daha sonra yönetsel yapılanmaya yönelik çalışmaları anlattı.
Şeffaf olacaklarını, katılımcılığı sağlayacaklarını da kaydeden Arabacıoğlu, muhtarların da desteğiyle bu çıkmazı aşacaklarını ifade etti.
Mustafa Arabacıoğlu, nüfus aktarımıyla ilgili muhtarlardan hassas olmalarını da istedi.

 DENKTAŞ: “NASIL BİR ÇALIŞMA ORTAMI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZÜ AKTARMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK”
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da konuşmasında, çıktıkları yolun zor olduğunun bilinciyle yola çıktıklarına işaret ederek, nasıl bir çalışma ortamı düşündüklerini paylaşmak amacıyla muhtarlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Arabacıoğlu ve ekibinin 1 yılda başarılı olacağına olan inancını dile getiren Serdar Denktaş,
“Arabacıoğlu ve ekibi LTB’yi birinci yılın sonuna gelindiğinde önünü gören bir belediye haline getirecektir. LTB düştüğü noktadan ayakları üzerinde duran bir noktaya gelecek, mali ve ekonomik yapı değişecek…”
Belediyede kurulacak sistem ile bir kere daha aynı noktaya gelinmeyeceğini belirten Denktaş, konuşmasının sonunda muhtarlara yemeğe katıldıkları için teşekkür etti…

DİZLİKLİOĞLU: “İNŞALLAH SEÇİLİRSENİZ BİLDİKLERİMİ GELİR VE SİZİNLE PAYLAŞIRIM…”

Lefkoşa Muhtarlar Derneği Başkanı Derviş Dizliklioğlu ise, Arabacıoğlu ve ekibinin adaylığının hayırlı olmasını diledi.

Seçimi kazanmaları halinde Mustafa Arabacıoğlu ve ekibini çok zor bir görev beklediğini kaydeden Dizliklioğlu, Lefkoşa’nın çok iyi bir temizliğe ihtiyacı olduğuna işaret etti.

“Arabacıoğlu’nun dürüst ve çalışkan kişiliğini çok iyi biliyoruz” diyen Derviş Dizliklioğlu, “Belediyenin durumu çok vahimdir. Yapılandırma şart. Maaşlar hala ödenmedi. İnşallah para bulunur ve 3 aylık maaşlar kapatılır. İhtiyat sandığı ve sigortada yapılandırma yapılırsa altından çıkılır. İnşallah seçilirseniz bildiklerimi gelir ve sizinle paylaşırım” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim