Bu bağlamda DP Genel Sekreteri Bengü Şonya, Lefkoşa İlçe Başkanı Kemal Öztürk ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’ni ziyaret eden Arabacıoğlu, burada Birlik Başkanı Alican Kabakçı ile görüştü.

Görüşmede, LTB’nin yeniden ayağa kalkmasını sağlamak için hazırladıkları projeleri Birlik yetkilileriyle paylaşan heyet, Birlik yetkililerinin konuyla ilgili düşünce ve önerilerini de dinledi.

Arabacıoğlu ziyarette yaptığı konuşmasında, Çiftçiler Birliği’nin LTB’yi ayağa kaldırmaya yönelik düşünce ve önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, LTB’ye neden talip olduklarını anlattı.

LTB’nin ayağa kalkmasını sağlayacak adımlar atılması gerektiğine işaret eden Arabacıoğlu, bunu başarmak için sorumluluk almaktan korkmadıklarına dikkati çekti ve ekledi:
“Kurumlarımızın, özellikle de Devletimizin yaşaması için muhakkak birilerinin bir şeyler yapması gerekirdi. Biz bu bilinçle bu göreve talip olduk.”

ARABACIOĞLU: “ŞEFFAF OLACAĞIZ”

Sadece 14 aylık bir süreleri olduğunu da anımsatarak, bu sürenin kısa olmasına işaret eden Mustafa Arabacıoğlu, bu sürede mali ve idari yapılanmaya önem vereceklerini bir kez daha yineledi.

Lefkoşa’da hijyeni sağlamak için de çeşitli çalışmalarının olacağını kaydeden Arabacıoğlu, gündüz 100 bin nüfusu geçen Lefkoşa’da yaşanan altyapı ve trafik sorununu çözmek için de çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Belediye meclis toplantılarını halka açık yapacaklarını da sözlerine ekleyen Mustafa Arabacıoğlu, şeffaf olacaklarını bir kez de Çiftçiler Birliği ile paylaştı.
Belediyeye karşı olan güvensizliği ortadan kaldırmak için var güçleriyle çalışacaklarının altını çizen LTB Başkan adayı Arabacıoğlu, şöyle konuştu:
“Halkımız sadece belediyeye değil, ülke yönetimine de güvenmiyor. Bu seçim özde LTB seçimi olarak gözükebilir, ama bana göre bu seçim, halkımızın yeni siyaset anlayışını, şeffaf, ilkeli ve adaletli bir yönetim sistemini onaylayacağı bir seçim olacak. Bu seçim, siyasetin ezberinin bozulacağı bir seçim olacak. Hukuksal yapımızın yeni baştan ayağa kalmasının sağlanması için yapılacak bir seçimdir. Bu seçim ülkemiz için çok önemlidir.”

Hem sorumluluk hem de zorunluluktan LTB’ye talip olduklarını vurgulayan Arabacıoğlu, “LTB’ye talibiz çünkü LTB KKTC kurumları içerisinde uluslararası tanınmışlığı olan tek belediyemizdir. Bizim göz bebeğimizdir. Başkentimizin belediyesidir. Öyle ya da böyle ayağa kaldırmak zorundayız. Ekibimle birlikte o inançla yola çıktık ve inşallah sonunda ipi göğüsleyeceğiz ve sorunları hep birlikte aşacağız” diyerek sözlerini tamamladı.


BENGÜ ŞONYA: ““ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ YETKİLİLERİNİN DÜŞÜNCELERİNDEN YARARLANACAĞIMIZDAN EMİNİZ”

DP Genel Sekreteri Bengü Şonya ise Çiftçiler Birliği’ni ziyaret etmekten duydukları mutluluğu ifade ederek, ziyareti LTB için düşüncelerini aktarmak, konuyla ilgili Çiftçiler Birliği’nin görüşlerini almak için gerçekleştirdiklerini belirtti.

Şonya, “Çiftçiler Birliği yetkililerinin düşünceleri bizim için çok önemli ve mutlaka yararlanacağız” dedi.

ALİCAN KABAKÇI: “BU SEÇİM LEFKOŞALI İNSANIMIZA YENİDEN ÜMİT VERECEKTİR”


Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Hepinize adaylık sürecinde başarılar dilerim” dedi.

Lefkoşa’da yaşanan sıkıntılardan duydukları üzüntüyü dile getiren Kabakçı, “Gelinen noktada seçim mutlaka gerekliydi. Bu seçim Lefkoşalı insanımıza yeniden ümit verecektir. Lefkoşa’nın tekrardan daha temiz, daha güzel, yaşanabilir bir şehir olması noktasında bir ümit olacaktır” diye konuştu.

Bu kadar sıkıntıdan sonra göreve gelecek olan Başkan ve ekibini çok zor bir görev beklediğine vurgu yapan Alican Kabakçı, “Çünkü ümit, umut, istek ve talep eski seçimlere göre çok çok daha fazladır. Çünkü bu yaşananları Lefkoşa halkı hak etmezdi. Beklentimiz çok çok daha yüksek bir noktadadır” dedi.

Seçilecek yeni LTB Başkanından beklentilerini de anlatan Kabakçı, şöyle konuştu:
“Lefkoşa’ya gelmek çaresizdir. Lefkoşa’nın ulaşımına bir çare bulmak lazım. Yolları artık yol değildir, altyapısıyla ilgili bir sorundur. Şu anda Lefkoşa’da iki üniversite var. Dolayısıyla bu kadar talebenin olmasıyla nüfus daha da arttı. Bu nedenle de belediyecilik çok çok ön plana çıkmıştır. Lefkoşa artık o tarihi değerini de kaybetme noktasına gelmiştir. Bir tarafta gelişen Lefkoşa bir tarafta Surlariçi. Tamamen yıpranan bir Lefkoşa vardır. Burada da belediyeye büyük görev düşer. En azından o tarihi dokuyu korumak, bir de gelişen dokuyu Lefkoşa’ya yakışır, çağdaş bir noktada tutmanın da marifetini de göstermek gerekecektir.”

Lefkoşa için çok cesur adımlar atılması gerekliliği üzerinde de duran Kabakçı,
“ Lefkoşa’da İnsanı yaşatmanız lazım ki, bu ülke yaşasın, Devlet yaşasın. Bunu umuyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim